top of page
Search
  • Writer's pictureCrystal Ball

Alles wat u moet weten over het toevoegen van Google Analytics-annotaties


Wat zijn Google Analytics-annotaties? Hoe werken annotaties voor Analytics? Hoe voeg je annotaties toe in Universal Analytics, Google Analytics 4 en Google Ads? Waar is de optie om annotaties toe te voegen in GA4? Hoe importeer ik de Universal Analytics-annotaties?


Google Analytics is het meest effectieve marketingplatform. Om het echter effectief en productief te gebruiken, hangt af van hoe uitgebreid u bent met de functies die beschikbaar zijn op het platform. Natuurlijk worden de componenten toegevoegd om u te helpen met uw analyses. Maar niet elke marketeer of analist kan al die functies benutten, waardoor het werk moeilijk lijkt. Dit hoeft niet zo te zijn. Er zijn verschillende tools die u kunt gebruiken om uw gegevensrapportage te verbeteren. Een daarvan is de annotatietool.


In dit bericht wordt uitgelegd wat annotaties zijn en hoe ze kunnen worden gebruikt in Google Analytics. Verder zullen we uitleggen hoe u uw gegevens kunt annoteren met behulp van een automatische annotatietool. Het is geen nieuws meer dat de annotatiefunctie niet is ingeschakeld in Google Analytics 4. Dus als u migreert naar Google Analytics 4, moet u weten hoe u annotaties toevoegt. Er is een tool die daarbij kan helpen en we gaan er hier over praten. We hebben dit bericht gemaakt om gebruikers te laten zien hoe ze annotaties kunnen toevoegen in Google Analytics. Maar eerst, wat betekenen annotaties en hoe werken ze in Google Analytics?



Annotaties in Google Analytics

Een van de minder bekende Google Analytics-tools is annotatie. Het is echter een kritische en waardevolle taak voor elke marketeer. Annotaties zijn een hulpmiddel dat u kan helpen op de hoogte te blijven van elke situatie die van invloed kan zijn op uw marketing. Daarnaast helpen ze u bij het bijhouden van uw Google Analytics doordat u openbare of privé-aantekeningen op de grafiek kunt maken. Realiseert u zich dat een eenvoudige aantekening op de tijdgrafiek u urenlang nadenken en stress kan besparen met betrekking tot het decoderen van gegevens?


Elke gebruiker met toegang tot een Google Analytics-profiel kan met behulp van annotaties rechtstreeks gedeelde of privénotities achterlaten in de overwerkgrafiek. Door gebruik te maken van het principe om intelligentie naar gegevens te brengen, kunt u de lokale intelligentie van uw bedrijf vastleggen, wat de duurste en gemakkelijkste verloren hulpbron van allemaal is. Het belang van annotaties in uw gegevens kan niet genoeg worden benadrukt. U krijgt toegang tot diepgaande inzichten die u op de lange termijn zullen helpen. Hier zijn drie belangrijke voordelen van het gebruik van annotaties voor uw gegevensanalyse:

  • Annotaties helpen u antwoorden te geven op de belangrijkste vragen en belangrijke zakelijke kennis te verstrekken door uw probleemoplossende snelheid te verhogen en u tijd te besparen.

  • De gegevens zijn gemakkelijker te begrijpen met annotaties.

  • Annotaties helpen teamleden bij het onthouden en bijhouden van gebeurtenissen en omstandigheden.

Annotaties voegen dus eigenlijk geen statistische waarde toe aan de gegevens die u bekijkt. Ze vertellen u niet hoeveel er op uw site is veranderd of hoeveel dingen er op een bepaalde dag zijn gebeurd. Ze bieden echter wel een essentiële context om uw gegevens te beoordelen. Zij kunnen u helpen bij het bepalen van de waarschijnlijke gevolgen van uw acties, evenals de acties van andere actoren. Annotaties helpen u uit te zoeken waarom er pieken en dalen zijn in het verkeer. Omdat ze evenementen en activiteiten koppelen aan een bepaalde datum, kunnen ze je helpen begrijpen waarom je bezoekers zich anders gedragen.


Ga naar Beheerder om uw aantekeningen in Google Analytics te bekijken. Kies een Google Analytics-weergave. Ga vervolgens naar het gedeelte annotaties. Je hebt altijd toegang tot de annotaties die door anderen zijn gemaakt met gedeelde zichtbaarheid en die van jou met privézichtbaarheid.


Annotaties toevoegen in Google Analytics

Het toevoegen van annotaties in Google Analytics is relatief eenvoudig, dit is de manier van Google (lees verder om aanbevolen opties te zien). Volg de onderstaande stappen om een ​​annotatie in uw gegevens op te nemen:

  • Log in op uw Google Analytics.

  • Ga naar het rapport (dat naar verwachting een tijdlijn zal hebben).

  • Klik op het kleine grijze tabblad onder de tijdlijn.

Add annotation

  • Klik op "+ Nieuwe annotatie maken".

Create new annotation in Universal Analytics

  • Selecteer een datum waaraan u de annotatie wilt toewijzen

  • Voeg uw notitie toe.

Add your text to the annotation

  • Kies de zichtbaarheid van de annotatie tussen Privé en Openbaar. Gebruikers met de toegang "Lezen en analyseren" kunnen alleen persoonlijke aantekeningen maken.

  • Sla uw invoer op.


annotation icon
this is your annotation

Houd er ook rekening mee dat als u de annotatietool Crystal Ball-analyse gebruikt, het proces vergelijkbaar is, maar het wordt nog beter met de geautomatiseerde annotatie die bij de Chrome-extensie wordt geleverd. Je hoeft innovaties niet handmatig in te stellen in je data. De automatiseringsfunctie maakt annotaties snel, verrijkt, gedetailleerd en je kunt altijd vertrouwen op de inzichten die je verzamelt. Dus of u nu Universal Analytics of Google Analytics 4 gebruikt, de Crystal Ball-annotatietool werkt perfect.


Annotaties toevoegen in Google Analytics 4 (GA4)

Het abonnement op GA4 neemt toe omdat veel marketeers en analisten migreren. Zoals we aan het begin van dit bericht zeiden dat de nieuwe Google Analytics 4 geen annotaties bevat. Maar er is een manier om dit te omzeilen als u het niet kunt doen zonder uw gegevens te annoteren. U kunt de Crystal Ball-annotatietool uit de Chrome Store halen en de extensie installeren. Het goede nieuws is dat je niet al je annotaties in je UA-property hoeft te verliezen. In plaats daarvan kunt u ze rechtstreeks importeren in uw nieuwe GA4-gegevens. U kunt als volgt annotaties toevoegen in Google Analytics 4 met behulp van de annotatiestool voor Crystal Ball-gegevensanalyse:

  • Download de extensie van Google Chrome. Installeren en inschakelen.

  • U heeft een dashboard waar u alle beschikbare functies voor uw aantekeningen kunt gebruiken.

  • Open, klik op "Handleiding toevoegen" om handmatig annotaties toe te voegen.


  • Voeg de informatie toe over de gebeurtenis of activiteit die u wilt volgen (naam, gebeurtenisnaam en beschrijving).

GA annotation insert your description

  • Klik in uw grafiek op de rode stip om uw annotatie te openen.

Google Analytics 4 annotation

  • Het werkt ook aan Universal Analytics en GA4

Google Analytics annotation (Universal Analytics)

  • U kunt ook oude annotaties uploaden met de functie "CSV-upload". Kopieer je oude aantekeningen naar een Excel-bestand en upload ze. Klik op "kies bestand" en voeg het Excel-document met uw aantekeningen toe.

Upload CSV list annotations to Google Analytics

  • Met deze Chrome-extensie kunt u geautomatiseerde annotatie inschakelen om gebeurtenissen en activiteiten die van invloed zijn op uw website bij te houden en te annoteren. Klik op uw dashboard op "Automatisering" en activeer of deactiveer geautomatiseerde annotaties voor de vermelde gebeurtenis.

Automate Google Analytics Annotation

  • U kunt uw gegevensanalyse ook integreren met andere tools om uw annotaties te verbeteren. Dit kan u helpen om meer en beter inzicht te krijgen in de activiteiten en prestaties van uw website. Klik op "Integraties" en volg onmiddellijk.

Integrate Google Analytics annotations with tools

Annotaties in Google Analytics 4

Degenen die de waarde van Analytics begrijpen, zullen het ermee eens zijn dat het een vereiste is om het in hun organisatie op te nemen. Veel bedrijven, groot en klein, vertrouwen op Google Analytics om de voorkeuren van hun consumenten beter te begrijpen en een betere klantervaring te bieden. Anders gezegd: bedrijven beginnen de waarde te begrijpen van het ontwikkelen van klantrelaties en voorkeuren op maat om klanten beter van dienst te kunnen zijn. Miljoenen bedrijven en organisaties gaan online om een ​​betere en efficiëntere klantenservice te bieden. Digitale analyseoplossingen zullen nog belangrijker worden omdat ze een aanzienlijk bedrag besteden aan marketing voor een groter publiek en het creëren van een betere bedrijfservaring.


Ondanks de voorheen toegankelijke analysetools, duiken er enkele nieuwe patronen en ontwikkelingen op, wat aangeeft dat de huidige analysetools mogelijk verouderd zijn. Zo is het consumentengedrag en het privacybeleid in de loop der jaren drastisch veranderd. Als gevolg hiervan zullen ze waarschijnlijk de industrieregels en -normen beïnvloeden, waardoor de huidige tools inefficiënt en traag worden. Volgens een Forrester Consulting-enquête geven marketingbedrijven en marketeers hoge prioriteit aan de verbetering van hun analyseoplossingen. Een reden hiervoor is dat hun huidige oplossingen hen geen volledige consumentengegevens bieden, waardoor het moeilijker wordt om grotere inzichten te verkrijgen.


Google Analytics 4 is uitgebracht als gevolg van de bovenstaande factoren. Deze Google Analytics is echter geavanceerder en is gebouwd op de App & Web-property, die zojuist als bètaversie is uitgebracht. Bovendien heeft de nieuwe versie verbeteringen die verder gaan dan Universal Analytics.


Andere kenmerken van Crystal Ball Data Analytics Annotation Tool

We hebben uitstekende recensies ontvangen over deze Chrome-extensie. Momenteel annotatietool voor Google Analytics 4. Het heeft veel geholpen en we zijn blij dat gebruikers nu een beter begrip en inzicht in hun rapporten krijgen. Maar meer dan wat werd gevraagd, biedt de tool verbeterde annotatiefuncties die over het algemeen het rapporteren van gegevens en het verzamelen van inzichten blijven vergemakkelijken.

  • U kunt automatisch annotaties toevoegen.

  • Ontvang informatie in uw mail over website wijzigingen, nieuws alerts, persberichten, vakanties, etc.

  • Geef uw GA4-rapporten een boost met bulkannotaties.

  • Kopieer en upload uw oude annotaties van UA naar uw nieuwe GA 4-property via CSV-upload.

  • U kunt de tool gebruiken om uw Google Analytics-property te integreren met andere marketingtools zoals Google Ads, Trello, Slack, Mailchimp, enz.


Wanneer annotaties toevoegen?

Annotaties zijn een uitstekende manier om relevante datums in uw rapport te markeren. Maak annotaties voor eventuele wijzigingen die van invloed kunnen zijn op uw gegevens, omdat ze context bieden. Er moet bijvoorbeeld een annotatie worden toegevoegd aan alles dat een toename of afname van het verkeer veroorzaakt. Over het algemeen kunt u annotaties gebruiken om het volgende te markeren:

  • E-mailcampagnes die u heeft verzonden of gestart

  • Offline advertentie voor een breder publiek

  • Websitewijzigingen, waaronder opnieuw ontworpen website of introductie van inhoud met een hoog volume

  • Digitale advertentiecampagnes

  • Evenementen en feestdagen

  • Storingen aan de website en serverproblemen

  • Elke gebeurtenis tot activiteit die van invloed kan zijn op uw bedrijf


Laatste opmerkingen

Hopen we dat dit bericht alles heeft uitgelegd wat u moet weten over Google Analytics-annotaties? Annotaties zijn belangrijk en werken veel in uw analyse. En het maakt niet uit of u nog steeds Universal Analytics gebruikt of al bent gemigreerd naar Google Analytics 4, u kunt nog steeds aantekeningen maken met de Crystal Ball-annotatietool. Het is een geweldig alternatief voor annotaties in UA en kan ook handig zijn voor GA4-annotaties. We werken aan het verbeteren van de annotatietool met extra functies voor nog beter gebruik.

Voel je vrij om je recensie achter te laten en vergeet niet later te kijken voor meer berichten.

784 views
bottom of page