top of page
Search
  • Writer's pictureCrystal Ball

Allt du behöver veta om att lägga till Google Analytics-kommentarer


Vad är Google Analytics-kommentarer? Hur fungerar anteckningar för Analytics? Hur lägger du till kommentarer i Universal Analytics, Google Analytics 4 och Google Ads? Var finns alternativet att lägga till kommentarer i GA4? Hur importerar jag Universal Analytics-anteckningarna?


Google Analytics är den mest effektiva marknadsföringsplattformen. Men att använda det effektivt och produktivt beror på hur stor du är med de funktioner som finns tillgängliga på plattformen. Naturligtvis läggs komponenterna till för att hjälpa dig med din analys. Men inte alla marknadsförare eller analytiker kan utnyttja alla dessa funktioner, vilket gör att arbetet verkar svårt. Detta behöver inte vara det. Det finns flera verktyg du kan använda för att förbättra din datarapportering. En av dem är anteckningsverktyget.


Det här inlägget kommer att gå igenom vad kommentarer är och hur de kan användas i Google Analytics. Dessutom kommer vi att förklara hur du kan kommentera dina data med hjälp av ett automatiskt anteckningsverktyg. Det är ingen nyhet längre att annoteringsfunktionen inte är aktiverad i Google Analytics 4. Så om du migrerar till Google Analytics 4 måste du veta hur du lägger till kommentarer. Det finns ett verktyg som kan hjälpa till med det och vi ska prata om det här. Vi gjorde det här inlägget för att visa användare hur man lägger till kommentarer i Google Analytics. Men först, vad betyder anteckningar och hur fungerar de i Google Analytics?



Anteckningar i Google Analytics

Ett av de mindre kända Google Analytics-verktygen är anteckningar. Det är dock en kritisk och värdefull plikt för varje marknadsförare. Anteckningar är ett verktyg som kan hjälpa dig att hålla koll på alla situationer som kan påverka din marknadsföring. Dessutom hjälper de dig att hålla reda på din Google Analytics genom att låta dig göra offentliga eller privata anteckningar på grafen. Inser du att en enkel anteckning på tidsdiagrammet kan spara timmar av övertänk och stress när det gäller avkodning av data?


Alla användare med åtkomst till en Google Analytics-profil kan lämna delade eller privata anteckningar direkt på övertidsdiagrammet med anteckningar. Genom att använda principen att föra intelligens till data, kan du fånga den lokala intelligensen för ditt företag, som är den dyraste och lättast förlorade resursen av alla. Vikten av anteckningar i din data kan inte överbetonas. Du kommer att ha tillgång till djupa insikter som hjälper dig i det långa loppet. Här är tre stora fördelar med att använda kommentarer för din dataanalys:

  • Anteckningar hjälper dig att ge svar på de viktigaste frågorna och ge viktig affärskunskap genom att öka din problemlösningshastighet och spara tid.

  • Uppgifterna är lättare att förstå med anteckningar.

  • Anteckningar hjälper teammedlemmar att komma ihåg och hålla reda på händelser och förhållanden.

Så i grund och botten lägger annoteringar inte till statistiskt värde till den information du visar. De informerar dig inte om hur mycket som har förändrats på din webbplats eller hur många saker som har hänt under en viss dag. De ger dock ett viktigt sammanhang för att bedöma dina uppgifter. De kan hjälpa dig att fastställa de sannolika konsekvenserna av dina handlingar, såväl som andra aktörers handlingar. Anteckningar hjälper dig att ta reda på varför det finns toppar och dalar i trafiken. Eftersom de kopplar samman händelser och aktiviteter mot ett visst datum, kan de hjälpa dig att förstå varför dina besökare agerar annorlunda.


För att se dina kommentarer i Google Analytics, navigera till Admin. Välj en Google Analytics-vy. Gå sedan till avsnittet anteckningar. Du kan alltid komma åt kommentarer som skapats av andra med delad synlighet och dina med privat synlighet.


Hur man lägger till kommentarer i Google Analytics

Att lägga till kommentarer i Google Analytics är relativt enkelt, det här är Googles sätt (fortsätt läsa för att se utvalda alternativ). Följ stegen nedan för att inkludera en anteckning i din data:

  • Logga in på din Google Analytics.

  • Gå till rapporten (som förväntas ha en tidslinje).

  • Klicka på den lilla grå fliken under tidslinjen.

Add annotation

  • Klicka på "+ Skapa ny anteckning."

Create new annotation in Universal Analytics

  • Välj ett datum du vill tilldela anteckningen

  • Inkludera din anteckning.

Add your text to the annotation

  • Välj synligheten för annoteringen mellan Privat och Offentlig. Användare med "Läs och analysera"-åtkomst kan bara skapa privata kommentarer.

  • Spara din post.


annotation icon
this is your annotation

Observera också att om du använder anteckningsverktyget Crystal Ball är processen liknande, men den blir ännu bättre med den automatiska anteckningen som följer med Chrome-tillägget. Du behöver inte manuellt ställa in innovationer i din data. Automatiseringsfunktionen gör anteckningar snabba, berikade, detaljerade och du kan alltid lita på de insikter du samlar in. Så oavsett om du använder Universal Analytics eller Google Analytics 4, fungerar Crystal Ball-anteckningsverktyget perfekt.


Hur man lägger till kommentarer i Google Analytics 4 (GA4)

Prenumerationen på GA4 ökar eftersom många marknadsförare och analytiker migrerar. Som vi sa i början av det här inlägget att nya Google Analytics 4 inte har några kommentarer. Men det finns ett sätt du kan kringgå detta om du inte kan göra det utan att kommentera dina data. Du kan hämta anteckningsverktyget Crystal Ball från Chrome Store och installera tillägget. Den goda nyheten är att du inte behöver förlora alla dina anteckningar i din UA-fastighet. Istället kan du importera dem direkt till din nya GA4-data. Så här lägger du till kommentarer i Google Analytics 4 med hjälp av Crystal Ball-verktyget för dataanalyskommentarer:

  • Ladda ner tillägget från Google Chrome. Installera och aktivera.

  • Du kommer att ha en instrumentpanel där du kan använda alla tillgängliga funktioner för dina kommentarer.

  • Öppna, klicka på "Lägg till manual" för att lägga till kommentarer manuellt.


  • Inkludera information om händelsen eller aktiviteten du vill spåra (namn, händelsenamn och beskrivning).

GA annotation insert your description

  • Klicka på den röda pricken på din graf för att öppna din kommentar.

Google Analytics 4 annotation

  • Det arbetar också med Universal Analytics och GA4

Google Analytics annotation (Universal Analytics)

  • Du kan också ladda upp gamla kommentarer med funktionen "CSV Upload". Kopiera dina gamla kommentarer till en excel-fil och ladda upp dem. Klicka på "välj fil" och bifoga exceldokumentet som innehåller dina kommentarer.

Upload CSV list annotations to Google Analytics

  • Med detta Chrome-tillägg kan du aktivera automatisk anteckning för att spåra och kommentera händelser och aktiviteter som påverkar din webbplats. På din instrumentpanel klickar du på "Automation" och aktiverar eller inaktiverar automatiska kommentarer för den listade händelsen.

Automate Google Analytics Annotation

  • Du kan också integrera din dataanalys med andra verktyg för att förbättra dina kommentarer. Detta kan hjälpa dig att få fler och bättre insikter om aktiviteterna och prestandan på din webbplats. Klicka på "Integrationer" och följ omedelbart.

Integrate Google Analytics annotations with tools

Anteckningar i Google Analytics 4

De som förstår värdet av Analytics håller med om att det är ett krav att införliva det i sin organisation. Många företag, stora som små, förlitar sig på Google Analytics för att bättre förstå sina konsumenters preferenser och ge en bättre kundupplevelse. För att uttrycka det på ett annat sätt, företag börjar förstå värdet av att utveckla skräddarsydda kundrelationer och preferenser för att betjäna kunderna bättre. Miljontals företag och organisationer går online för att ge bättre och effektivare kund- och kundservice. Digitala analyslösningar kommer att bli ännu viktigare eftersom de spenderar en betydande summa pengar på marknadsföring till en större publik och på att skapa en bättre företagsupplevelse.


Trots de tidigare tillgängliga analysverktygen dyker några nya mönster och utvecklingar upp, vilket indikerar att de nuvarande analysverktygen kan vara föråldrade. Konsumentbeteende och integritetspolicyer har till exempel förändrats dramatiskt under åren. Som ett resultat kommer de sannolikt att påverka industriregler och standarder, vilket gör nuvarande verktyg ineffektiva och långsamma. Enligt en undersökning från Forrester Consulting lägger marknadsföringsföretag och marknadsförare hög prioritet på förbättringen av sina analyslösningar. En anledning till detta är att deras nuvarande lösningar inte ger dem fullständig konsumentdata, vilket gör det svårare att dra större insikter.


Google Analytics 4 släpptes som ett resultat av faktorerna ovan. Denna Google Analytics är dock mer sofistikerad och den är byggd på app- och webbegendomen, som precis släpptes i beta. Dessutom har den nya versionen förbättringar som tar det bortom Universal Analytics.


Andra funktioner i Crystal Ball Data Analytics Annotation Tool

Vi har fått utmärkta recensioner om detta Chrome-tillägg. För närvarande annoteringsverktyg för Google Analytics 4. Det har hjälpt mycket, och vi är glada att användare nu får en bättre förståelse och insikter i sina rapporter. Men mer än vad som efterfrågades erbjuder verktyget förbättrade annoteringsfunktioner som i allmänhet fortsätter att underlätta datarapportering och insamling av insikter.

  • Du kan lägga till kommentarer automatiskt.

  • Få information i din mail om webbplatsändringar, nyhetsvarningar, pressmeddelanden, helgdagar, etc.

  • Överladda dina GA4-rapporter genom masskommentarer.

  • Kopiera och ladda upp dina gamla kommentarer från UA till din nya GA 4-egendom genom CSV-uppladdning.

  • Du kan använda verktyget för att integrera din Google Analytics-egendom med andra marknadsföringsverktyg som Google Ads, Trello, Slack, Mailchimp, etc.


När ska man lägga till kommentarer

Anteckningar är ett utmärkt sätt att markera relevanta datum i din rapport. Skapa kommentarer för eventuella ändringar som kan påverka din data eftersom de ger sammanhang. Till exempel bör en anteckning läggas till allt som orsakar en ökning eller minskning av trafiken. I allmänhet kan du använda kommentarer för att markera följande:

  • E-postkampanjer som du har skickat eller lanserat

  • Offlineannons för en bredare publik

  • Webbplatsändringar inklusive omdesignad webbplats eller introduktion av högvolyminnehåll

  • Digitala reklamkampanjer

  • Händelser och helgdagar

  • Webbplatshaveri och serverproblem

  • Varje händelse till aktivitet som kan påverka ditt företag


Slutanteckningar

Hoppas vi att det här inlägget har förklarat allt du behöver veta om Google Analytics-kommentarer? Anteckningar är viktiga och fungerar mycket i din analys. Och det spelar ingen roll om du fortfarande använder Universal Analytics eller redan har migrerat till Google Analytics 4, du kan fortfarande kommentera med Crystal Ball-anteckningsverktyget. Det är ett bra alternativ för annoteringar i UA och kan också komma väl till pass för GA4-kommentarer. Vi arbetar på att förbättra annoteringsverktyget för att ha extra funktioner för ännu bättre användning.

Lämna gärna din recension, och glöm inte att kolla senare för fler inlägg.

69 views
bottom of page