top of page
Search
  • Writer's pictureCrystal Ball

Alt du behøver at vide om tilføjelse af Google Analytics-annoteringer


Hvad er Google Analytics-annoteringer? Hvordan fungerer annoteringer for Analytics? Hvordan tilføjer du annoteringer i Universal Analytics, Google Analytics 4 og Google Ads? Hvor er muligheden for at tilføje anmærkninger i GA4? Hvordan importerer jeg Universal Analytics-annoteringerne?


Google Analytics er den mest effektive marketingplatform. Men at bruge det effektivt og produktivt afhænger af, hvor stor du er med de tilgængelige funktioner på platformen. Selvfølgelig er komponenterne tilføjet for at hjælpe dig med dine analyser. Men ikke alle marketingmedarbejdere eller analytikere kan udnytte alle disse funktioner, hvilket får arbejdet til at se vanskeligt ud. Dette behøver ikke at være. Der er flere værktøjer, du kan bruge til at forbedre din datarapportering. Et af dem er annotationsværktøjet.


Dette indlæg vil gennemgå, hvad annoteringer er, og hvordan de kan bruges i Google Analytics. Desuden vil vi forklare, hvordan du kan annotere dine data ved hjælp af et automatisk annoteringsværktøj. Det er ikke længere en nyhed, at annotationsfunktionen ikke er aktiveret i Google Analytics 4. Så hvis du migrerer til Google Analytics 4, skal du vide, hvordan du tilføjer annoteringer. Der er et værktøj, der kan hjælpe med det, og det skal vi tale om her. Vi lavede dette indlæg for at vise brugere, hvordan man tilføjer annoteringer i Google Analytics. Men først, hvad betyder annoteringer, og hvordan fungerer de på Google Analytics?



Annoteringer i Google Analytics

Et af de mindre kendte Google Analytics-værktøjer er annotering. Det er dog en kritisk og værdifuld pligt for enhver marketingmedarbejder. Annoteringer er et værktøj, der kan hjælpe dig med at holde styr på enhver situation, der kan påvirke din markedsføring. Derudover hjælper de dig med at holde styr på din Google Analytics ved at give dig mulighed for at lave offentlige eller private noter på grafen. Er du klar over, at en simpel anmærkning på tidsgrafen kan spare dig for timers overtænkning og stress med hensyn til afkodning af data?


Enhver bruger med adgang til en Google Analytics-profil kan efterlade delte eller private noter direkte på overtidsgrafen ved hjælp af annoteringer. Ved at bruge princippet om at bringe intelligens til data, kan du fange din virksomheds lokale intelligens, som er den dyreste og let mistede ressource af alle. Betydningen af ​​annoteringer i dine data kan ikke overbetones. Du vil have adgang til dyb indsigt, der vil hjælpe dig i det lange løb. Her er tre store fordele ved at bruge annoteringer til din dataanalyse:

  • Annoteringer hjælper dig med at give svar på de vigtigste forespørgsler og give vigtig forretningsviden ved at øge din problemløsningshastighed og spare tid.

  • Dataene er nemmere at forstå med anmærkninger.

  • Annoteringer hjælper teammedlemmer med at huske og holde styr på begivenheder og forhold.


Så dybest set tilføjer annoteringer ikke statistisk værdi til de data, du ser. De informerer dig ikke om, hvor meget der er ændret på dit websted, eller hvor mange ting der er sket på en given dag. De giver dog en vigtig kontekst til at vurdere dine data. De kan hjælpe dig med at bestemme de sandsynlige konsekvenser af dine handlinger, såvel som andre aktørers handlinger. Annoteringer hjælper dig med at finde ud af, hvorfor der er toppe og lavpunkter i trafikken. Fordi de forbinder begivenheder og aktiviteter mod en bestemt dato, kan de hjælpe dig med at forstå, hvorfor dine besøgende opfører sig anderledes.


For at se dine annoteringer på Google Analytics skal du navigere til Admin. Vælg en Google Analytics-visning. Gå derefter til annoteringssektionen. Du kan altid få adgang til de annoteringer, der er oprettet af andre med delt synlighed, og dine med privat synlighed.


Sådan tilføjer du annotationer i Google Analytics

Tilføjelse af annoteringer i Google Analytics er relativt nemt, dette er Googles måde (fortsæt med at læse for at se udvalgte muligheder). Følg nedenstående trin for at inkludere en annotering i dine data:

  • Log ind på din Google Analytics.

  • Gå til rapporten (som forventes at have en tidslinje).

  • Klik på den lille grå fane under tidslinjen.

Add annotation

  • Klik på "+ Opret ny anmærkning."

Create new annotation in Universal Analytics

  • Vælg en dato, du vil tildele annoteringen

  • Medtag din note.

Add your text to the annotation

  • Vælg synligheden af ​​annoteringen mellem Privat og Offentlig. Brugere med "Læs og analyser"-adgang kan kun oprette private annoteringer.

  • Gem din indtastning.


annotation icon
this is your annotation

Bemærk også, at hvis du bruger Crystal Ball-analyseværktøjet, er processen ens, men den bliver endnu bedre med den automatiske annotering, der følger med Chrome-udvidelsen. Du behøver ikke manuelt at opsætte innovationer i dine data. Automatiseringsfunktionen gør annoteringer hurtige, berigede, detaljerede, og du kan altid stole på den indsigt, du indsamler. Så uanset om du bruger Universal Analytics eller Google Analytics 4, fungerer Crystal Ball-annotationsværktøjet perfekt.


Sådan tilføjer du annotationer i Google Analytics 4 (GA4)

Abonnementet på GA4 stiger, efterhånden som mange marketingfolk og analytikere migrerer. Som vi sagde i begyndelsen af ​​dette indlæg, at den nye Google Analytics 4 ikke har anmærkninger inkluderet. Men der er en måde, du kan omgå dette, hvis du ikke kan gøre det uden at annotere dine data. Du kan få Crystal Ball-anmærkningsværktøjet fra Chrome-butikken og installere udvidelsen. Den gode nyhed er, at du ikke behøver at miste alle dine anmærkninger i din UA-ejendom. I stedet kan du importere dem direkte til dine nye GA4-data. Sådan tilføjer du annoteringer i Google Analytics 4 ved hjælp af Crystal Ball-dataanalyseværktøjet:

  • Download udvidelsen fra Google Chrome. Installer og aktiver.

  • Du vil have et dashboard, hvor du kan bruge alle tilgængelige funktioner til dine annoteringer.

  • Åbn, klik på "Tilføj manual" for at tilføje anmærkninger manuelt.


  • Inkluder oplysningerne om den begivenhed eller aktivitet, du vil spore (navn, begivenhedsnavn og beskrivelse).

GA annotation insert your description

  • På din graf skal du klikke på den røde prik for at åbne din annotering.

Google Analytics 4 annotation

  • Det arbejder også på Universal Analytics og GA4

Google Analytics annotation (Universal Analytics)

  • Du kan også uploade gamle annoteringer ved hjælp af funktionen "CSV Upload". Kopier dine gamle annoteringer til en excel-fil og upload dem. Klik på "vælg fil", og vedhæft excel-dokumentet, der indeholder dine annoteringer.

Upload CSV list annotations to Google Analytics

  • Denne Chrome-udvidelse giver dig mulighed for at aktivere automatisk annotering for at spore og kommentere begivenheder og aktiviteter, der påvirker dit websted. På dit dashboard skal du klikke på "Automation" og aktivere eller deaktivere automatiske annoteringer for den angivne begivenhed.

Automate Google Analytics Annotation

  • Du kan også integrere din dataanalyse med andre værktøjer for at forbedre dine annoteringer. Dette kan hjælpe dig med at samle mere og bedre indsigt i aktiviteterne og ydeevnen på din hjemmeside. Klik på "Integrationer" og følg med det samme.

Integrate Google Analytics annotations with tools

Annoteringer i Google Analytics 4

De, der forstår værdien af ​​Analytics, er enige om, at det er et krav at inkorporere det i deres organisation. Mange virksomheder, store som små, er afhængige af Google Analytics for bedre at forstå deres forbrugeres præferencer og give en bedre kundeoplevelse. For at sige det på en anden måde begynder virksomheder at forstå værdien af ​​at udvikle skræddersyede kunderelationer og præferencer for at betjene kunderne bedre. Millioner af virksomheder og organisationer går online for at give bedre og mere effektiv kunde- og kundeservice. Digitale analyseløsninger bliver endnu vigtigere, da de bruger et betydeligt beløb på markedsføring til et større publikum og på at skabe en bedre virksomhedsoplevelse.


På trods af de tidligere tilgængelige analyseværktøjer dukker nogle nye mønstre og udviklinger op, hvilket indikerer, at de nuværende analyseværktøjer kan være forældede. Forbrugeradfærd og privatlivspolitikker har for eksempel ændret sig dramatisk gennem årene. Som et resultat heraf vil de sandsynligvis påvirke industriens regler og standarder, hvilket gør nuværende værktøjer ineffektive og langsomme. Ifølge en undersøgelse fra Forrester Consulting prioriterer marketingvirksomheder og marketingfolk en forbedring af deres analyseløsninger højt. En grund til dette er, at deres nuværende løsninger ikke giver dem fuldstændige forbrugerdata, hvilket gør det sværere at få større indsigt.


Google Analytics 4 blev frigivet som et resultat af ovenstående faktorer. Denne Google Analytics er dog mere sofistikeret, og den er bygget på App + Web-ejendommen, som netop er udgivet i beta. Derudover har den nye version forbedringer, der tager det ud over Universal Analytics.


Andre funktioner i Crystal Ball Data Analytics Annotation Tool

Vi har modtaget fremragende anmeldelser om denne Chrome-udvidelse. I øjeblikket annotationsværktøj til Google Analytics 4. Det har hjulpet meget, og vi er glade for, at brugerne nu får en bedre forståelse og indsigt i deres rapporter. Men mere end hvad der blev bedt om, tilbyder værktøjet forbedrede annoteringsfunktioner, som generelt fortsætter med at lette datarapportering og indsamling af indsigt.

  • Du kan tilføje anmærkninger automatisk.

  • Modtag information på din mail om ændringer på hjemmesiden, nyheder, pressemeddelelser, helligdage mv.

  • Overlad dine GA4-rapporter gennem masseannoteringer.

  • Kopiér og upload dine gamle annoteringer fra UA til din nye GA 4-ejendom via CSV-upload.

  • Du kan bruge værktøjet til at integrere din Google Analytics-ejendom med andre marketingværktøjer som Google Ads, Trello, Slack, Mailchimp osv.


Hvornår skal du tilføje anmærkninger

Annoteringer er en glimrende måde at markere relevante datoer i din rapport. Opret annoteringer til eventuelle ændringer, der kan påvirke dine data, da de giver kontekst. For eksempel skal en annotering føjes til alt, der forårsager en stigning eller et fald i trafikken. Generelt kan du bruge anmærkninger til at markere følgende:

  • E-mail-kampagner, du har sendt eller lanceret

  • Offline annonce til et bredere publikum

  • Ændringer på webstedet, herunder nydesignet websted eller introduktion af indhold i høj volumen

  • Digitale reklamekampagner

  • Begivenheder og helligdage

  • Hjemmesidenedbrud og serverproblemer

  • Enhver begivenhed til aktivitet, der kan påvirke din virksomhed


Slutnoter

Håber vi, at dette indlæg har forklaret alt, hvad du behøver at vide om Google Analytics-annoteringer? Annoteringer er vigtige og fungerer meget i din analyse. Og det er lige meget, om du stadig bruger Universal Analytics eller allerede er migreret til Google Analytics 4, du kan stadig annotere ved hjælp af Crystal Ball-annoteringsværktøjet. Det er et godt alternativ til annoteringer i UA og kan også være praktisk til GA4-annoteringer. Vi arbejder på at forbedre annotationsværktøjet for at have ekstra funktioner til endnu bedre brug.

Du er velkommen til at droppe din anmeldelse, og glem ikke at tjekke senere for flere indlæg.

31 views
bottom of page