top of page
Search
  • Writer's pictureCrystal Ball

Kaikki mitä sinun tulee tietää Google Analytics -merkintöjen lisäämisestä


Mitä Google Analyticsin merkinnät ovat? Miten merkinnät toimivat Analyticsissa? Kuinka lisäät merkintöjä Universal Analyticsissa, Google Analytics 4:ssä ja Google Adsissa? Missä on mahdollisuus lisätä merkintöjä GA4:ssä? Kuinka tuodaan Universal Analytics -merkinnät?


Google Analytics on tehokkain markkinointialusta. Sen tehokas ja tuottava käyttö riippuu kuitenkin siitä, kuinka laaja olet alustalla saatavilla olevilla ominaisuuksilla. Tietenkin komponentit on lisätty auttamaan sinua analytiikan kanssa. Mutta jokainen markkinoija tai analyytikko ei voi hyödyntää kaikkia näitä ominaisuuksia, mikä tekee työstä vaikeaa. Tämän ei tarvitse olla. On olemassa useita työkaluja, joiden avulla voit parantaa dataraportointiasi. Yksi niistä on merkintätyökalu.


Tässä viestissä käydään läpi, mitä merkinnät ovat ja miten niitä voidaan käyttää Google Analyticsissa. Lisäksi selitämme, kuinka voit merkitä tietosi automaattisen merkintätyökalun avulla. Ei ole enää uutinen, että merkintäominaisuus ei ole käytössä Google Analytics 4:ssä. Joten jos olet siirtymässä Google Analytics 4:ään, sinun on tiedettävä, kuinka merkintöjä lisätään. On työkalu, joka voi auttaa tässä, ja aiomme puhua siitä täällä. Teimme tämän viestin näyttääksemme käyttäjille, kuinka merkintöjä lisätään Google Analyticsiin. Mutta ensin, mitä merkinnät tarkoittavat ja miten ne toimivat Google Analyticsissa?



Huomautukset Google Analyticsissa

Yksi vähemmän tunnetuista Google Analytics -työkaluista on merkintä. Se on kuitenkin kriittinen ja arvokas velvollisuus jokaiselle markkinoijalle. Merkinnät ovat työkalu, jonka avulla pysyt ajan tasalla kaikissa markkinointiisi mahdollisesti vaikuttavissa tilanteissa. Lisäksi ne auttavat sinua pitämään kirjaa Google Analyticsistasi sallimalla sinun tehdä julkisia tai yksityisiä muistiinpanoja kaavioon. Ymmärrätkö, että yksinkertainen merkintä aikakaavioon voi säästää tunteja yliajattelulta ja stressiltä tietojen dekoodauksen suhteen?


Jokainen käyttäjä, jolla on Google Analytics -profiilin käyttöoikeus, voi jättää jaetut tai yksityiset muistiinpanot suoraan aikakaavioon merkintöjen avulla. Käyttämällä periaatetta tuoda älykkyys tietoihin, voit kaapata yrityksesi paikallista älykkyyttä, joka on kallein ja helposti kadonnut resurssi. Tietojesi merkintöjen merkitystä ei voi korostaa liikaa. Saat käyttöösi syviä oivalluksia, jotka auttavat sinua pitkällä aikavälillä. Tässä on kolme suurta etua merkintöjen käyttämisestä data-analytiikassa:

  • Merkinnät auttavat sinua antamaan vastauksia tärkeimpiin kyselyihin ja tarjoavat keskeistä liiketoimintatietoa lisäämällä ongelmanratkaisun nopeutta ja säästämällä aikaasi.

  • Tiedot on helpompi käsittää huomautusten avulla.

  • Merkinnät auttavat tiimin jäseniä muistamaan ja pitämään kirjaa tapahtumista ja olosuhteista.

Periaatteessa merkinnät eivät siis lisää tilastollista arvoa tarkastelemillesi tiedoille. Ne eivät kerro sinulle, kuinka paljon sivustossasi on muuttunut tai kuinka monta asiaa on tapahtunut tietyn päivän aikana. Ne tarjoavat kuitenkin elintärkeän kontekstin tietojesi arvioimiseen. Ne voivat auttaa sinua määrittämään tekojenne ja muiden toimijoiden toimien todennäköiset seuraukset. Merkinnät auttavat sinua selvittämään, miksi liikenteessä on huipuja ja aaltoja. Koska ne yhdistävät tapahtumat ja toiminnot tiettyyn päivämäärään, ne voivat auttaa sinua ymmärtämään, miksi vierailijasi toimivat eri tavalla.


Näet merkinnäsi Google Analyticsissa siirtymällä kohtaan Järjestelmänvalvoja. Valitse Google Analytics -näkymä. Siirry sitten huomautukset-osioon. Voit aina käyttää muiden luomia merkintöjä jaetun näkyvyyden ja omasi yksityisen näkyvyyden avulla.


Merkintöjen lisääminen Google Analyticsissa

Merkintöjen lisääminen Google Analyticsiin on suhteellisen helppoa, tämä on Googlen tapa (jatka lukemista nähdäksesi suositellut vaihtoehdot). Voit lisätä merkinnän tietoihisi seuraavasti:

  • Kirjaudu sisään Google Analytics -tiliisi.

  • Siirry raporttiin (jolla odotetaan olevan aikajana).

  • Napsauta pientä harmaata välilehteä aikajanan alla.

Add annotation

  • Napsauta "+ Luo uusi huomautus".

Create new annotation in Universal Analytics

  • Valitse päivämäärä, jolle haluat määrittää huomautuksen

  • Liitä muistiinpanosi.

Add your text to the annotation

  • Valitse merkinnän näkyvyys Yksityinen tai Julkinen. Käyttäjät, joilla on luku- ja analysointioikeudet, voivat luoda vain yksityisiä merkintöjä.

  • Tallenna merkintäsi.


annotation icon
this is your annotation

Huomaa myös, että jos käytät Crystal Ball analytics -merkintätyökalua, prosessi on samanlainen, mutta se paranee vieläkin paremmin Chrome-laajennuksen mukana tulevan automaattisen merkinnän avulla. Sinun ei tarvitse asettaa innovaatioita tietoihisi manuaalisesti. Automaatioominaisuus tekee huomautuksista nopeita, rikastettuja ja yksityiskohtaisia, ja voit aina luottaa keräämiisi oivalluksiin. Joten käytätkö Universal Analyticsia tai Google Analytics 4:ää, Crystal Ball -merkintätyökalu toimii täydellisesti.

Merkintöjen lisääminen Google Analytics 4:ssä (GA4)

GA4:n tilaus lisääntyy, kun monet markkinoijat ja analyytikot muuttavat. Kuten sanoimme tämän viestin alussa, että uudessa Google Analytics 4:ssä ei ole merkintöjä. Mutta on olemassa tapa, jolla voit kiertää tämän, jos et voi tehdä sitä merkitsemättä tietojasi. Voit hankkia Crystal Ball -merkintätyökalun Chrome-kaupasta ja asentaa laajennuksen. Hyvä uutinen on, että sinun ei tarvitse menettää kaikkia UA-omaisuutesi merkintöjä. Sen sijaan voit tuoda ne suoraan uusiin GA4-tietoihisi. Näin voit lisätä merkintöjä Google Analytics 4:ään käyttämällä Crystal Ball -datan analytiikkamerkintätyökalua:


  • Lataa laajennus Google Chromesta. Asenna ja ota käyttöön.

  • Sinulla on kojelauta, jossa voit käyttää kaikkia käytettävissä olevia toimintoja huomautuksiisi.

  • Avaa ja napsauta "Lisää manuaalinen" lisätäksesi huomautuksia manuaalisesti.


  • Sisällytä tiedot tapahtumasta tai toiminnasta, jota haluat seurata (nimi, tapahtuman nimi ja kuvaus).

GA annotation insert your description

  • Napsauta kaaviossasi punaista pistettä avataksesi huomautuksen.

Google Analytics 4 annotation

  • Se toimii myös Universal Analyticsissa ja GA4:ssä

Google Analytics annotation (Universal Analytics)

  • Voit myös ladata vanhoja merkintöjä käyttämällä "CSV-lataus"-toimintoa. Kopioi vanhat merkinnäsi Excel-tiedostoon ja lataa ne. Napsauta "Valitse tiedosto" ja liitä muistiinpanosi sisältävä Excel-dokumentti.

Upload CSV list annotations to Google Analytics

  • Tämän Chrome-laajennuksen avulla voit ottaa käyttöön automaattisen merkinnän, jonka avulla voit seurata ja merkitä verkkosivustoosi vaikuttavia tapahtumia ja toimintoja. Napsauta kojelaudassasi "Automaatio" ja ota käyttöön tai poista käytöstä automaattiset merkinnät luetellulle tapahtumalle.

Automate Google Analytics Annotation

  • Voit myös integroida data-analytiikkasi muihin työkaluihin parantaaksesi merkintöjäsi. Tämä voi auttaa sinua keräämään enemmän ja parempia näkemyksiä verkkosivustosi toiminnasta ja tehokkuudesta. Napsauta "Integraatiot" ja seuraa nopeasti.

Integrate Google Analytics annotations with tools

Huomautukset Google Analytics 4:ssä

Ne, jotka ymmärtävät Analyticsin arvon, ovat yhtä mieltä siitä, että sen sisällyttäminen organisaatioonsa on vaatimus. Monet suuret ja pienet yritykset luottavat Google Analyticsiin ymmärtääkseen paremmin kuluttajien mieltymyksiä ja tarjotakseen paremman asiakaskokemuksen. Toisin sanoen yritykset alkavat ymmärtää räätälöityjen asiakassuhteiden ja mieltymysten kehittämisen arvoa palvellakseen asiakkaita paremmin. Miljoonat yritykset ja organisaatiot siirtyvät verkkoon tarjotakseen parempaa ja tehokkaampaa asiakas- ja asiakaspalvelua. Digitaaliset analytiikkaratkaisut tulevat entistäkin tärkeämmiksi, kun ne käyttävät huomattavan määrän rahaa markkinointiin suuremmalle yleisölle ja paremman yrityskokemuksen luomiseen.


Huolimatta aiemmin saatavilla olevista analytiikkatyökaluista, joitain uusia malleja ja kehityskulkuja on ilmaantunut, mikä osoittaa, että nykyiset analytiikkatyökalut voivat olla vanhentuneita. Esimerkiksi kuluttajien käyttäytyminen ja tietosuojakäytännöt ovat muuttuneet dramaattisesti vuosien varrella. Tämän seurauksena ne todennäköisesti vaikuttavat alan sääntöihin ja standardeihin, jolloin nykyiset työkalut ovat tehottomia ja hitaita. Forrester Consultingin kyselyn mukaan markkinointiyritykset ja markkinoijat pitävät analytiikkaratkaisujensa kehittämistä erittäin tärkeänä. Yksi syy tähän on se, että heidän nykyiset ratkaisunsa eivät tarjoa heille täydellistä kuluttajatietoa, mikä vaikeuttaa suurempien näkemysten saamista.


Google Analytics 4 julkaistiin yllä olevien tekijöiden seurauksena. Tämä Google Analytics on kuitenkin kehittyneempi, ja se perustuu Sovellus + Verkko -omaisuuteen, joka julkaistiin juuri betavaiheessa. Lisäksi uudessa versiossa on parannuksia, jotka vievät sen Universal Analyticsia pidemmälle.


Muita Crystal Ball Data Analytics -merkintätyökalun ominaisuuksia

Olemme saaneet erinomaisia ​​arvosteluja tästä Chrome-laajennuksesta. Tällä hetkellä Google Analytics 4:n merkintätyökalu. Se on auttanut paljon, ja olemme iloisia siitä, että käyttäjät saavat nyt paremman käsityksen ja ymmärtävät raporttejaan. Mutta enemmän kuin kysyttiin, työkalu tarjoaa parannettuja merkintäominaisuuksia, jotka yleensä edelleen helpottavat tietojen raportointia ja oivallusten keräämistä.

  • Voit lisätä huomautuksia automaattisesti.

  • Saat sähköpostiisi tietoa verkkosivujen muutoksista, uutisilmoituksista, lehdistötiedotteista, lomista jne.

  • Lisää GA4-raporttejasi joukkomerkintöjen avulla.

  • Kopioi ja lähetä vanhat merkinnäsi UA:sta uuteen GA 4 -omaisuuteesi CSV-latauksella.

  • Työkalun avulla voit integroida Google Analytics -omaisuutesi muihin markkinointityökaluihin, kuten Google Adsiin, Trelloon, Slackiin, Mailchimpiin jne.


Milloin huomautuksia lisätään

Merkinnät ovat erinomainen tapa merkitä kaikki merkitykselliset päivämäärät raporttiin. Luo huomautuksia muutoksille, jotka voivat vaikuttaa tietoihisi, koska ne tarjoavat kontekstin. Esimerkiksi huomautus tulisi lisätä kaikkeen, joka lisää tai vähentää liikennettä. Yleensä voit käyttää huomautuksia seuraavien merkitsemiseen:

  • Lähettämäsi tai käynnistämäsi sähköpostikampanjat

  • Offline-mainos laajemmalle yleisölle

  • Verkkosivuston muutokset, mukaan lukien uudistettu verkkosivusto tai suuren määrän sisältöä

  • Digitaaliset mainoskampanjat

  • Tapahtumat ja lomat

  • Verkkosivustojen häiriöt ja palvelinongelmat

  • Mikä tahansa tapahtumasta toimintaan, joka voi vaikuttaa yritykseesi


Loppuhuomautukset

Toivommeko, että tämä viesti on selittänyt kaiken, mitä sinun tulee tietää Google Analyticsin merkinnöistä? Merkinnät ovat tärkeitä ja auttavat paljon analysoinnissasi. Ja sillä ei ole väliä, käytätkö edelleen Universal Analyticsia vai oletko jo siirtynyt Google Analytics 4:ään, voit silti tehdä merkintöjä käyttämällä Crystal Ball -merkintätyökalua. Se on loistava vaihtoehto UA-merkinnöille ja voi olla hyödyllinen myös GA4-merkinnöissä. Pyrimme parantamaan merkintätyökalua lisäominaisuuksien lisäämiseksi entistä parempaa käyttöä varten.

Voit jättää arvostelusi, äläkä unohda tarkistaa myöhemmin lisää julkaisuja.

4 views
bottom of page