top of page
Search
  • Writer's pictureCrystal Ball

Minden, amit tudnia kell a Google Analytics megjegyzések hozzáadásával kapcsolatban


Mik azok a Google Analytics megjegyzések? Hogyan működnek a kommentárok az Analytics szolgáltatásban? Hogyan adhat hozzá megjegyzéseket a Universal Analytics, a Google Analytics 4 és a Google Ads rendszerben? Hol van lehetőség megjegyzések hozzáadására a GA4-ben? Hogyan lehet importálni a Universal Analytics-jelöléseket?


A Google Analytics a leghatékonyabb marketingplatform. A hatékony és produktív használat azonban attól függ, hogy milyen széleskörűek a platformon elérhető szolgáltatások. Természetesen az összetevőket hozzáadjuk az elemzéshez. De nem minden marketingszakember vagy elemző tudja kihasználni ezeket a funkciókat, ami megnehezíti a munkát. Ennek nem kell lennie. Számos eszközt használhat az adatjelentések javítására. Ezek egyike a megjegyzések eszköze.


Ez a bejegyzés bemutatja, mik azok a megjegyzések, és hogyan használhatók fel a Google Analytics szolgáltatásban. Továbbá elmagyarázzuk, hogyan jelölheti meg adatait egy automatikus megjegyzés eszközzel. Már nem újdonság, hogy a megjegyzések funkció nincs engedélyezve a Google Analytics 4-ben. Ha tehát áttér a Google Analytics 4-re, tudnia kell, hogyan adhat hozzá megjegyzéseket. Van egy eszköz, amely segíthet ebben, és erről itt fogunk beszélni. Ezt a bejegyzést azért hoztuk létre, hogy megmutassuk a felhasználóknak, hogyan adhatnak hozzá megjegyzéseket a Google Analytics szolgáltatásban. De először is mit jelentenek a kommentárok, és hogyan működnek a Google Analytics szolgáltatásban?


Megjegyzések a Google Analytics szolgáltatásban

A Google Analytics egyik kevésbé ismert eszköze az annotáció. Ez azonban minden marketingszakember számára kritikus és értékes kötelesség. A kommentárok olyan eszközt jelentenek, amely segíthet abban, hogy minden olyan helyzetről tájékozódjon, amely hatással lehet a marketingre. Ezenkívül segítenek nyomon követni Google Analytics adatait, lehetővé téve nyilvános vagy privát megjegyzések készítését a grafikonon. Tudod, hogy egy egyszerű megjegyzés az idődiagramon órákig megspórolhatja a túlgondolkodást és a stresszt az adatok dekódolásával kapcsolatban?


Bármely felhasználó, aki hozzáfér a Google Analytics-profilhoz, megjegyzésekkel közvetlenül az időbeli diagramon hagyhat megosztott vagy privát megjegyzéseket. Az adatokhoz való intelligencia elvét alkalmazva megragadhatja cége helyi intelligenciáját, amely a legdrágább és legkönnyebben elveszett erőforrás. Nem lehet eléggé hangsúlyozni a megjegyzések fontosságát az adatokban. Hozzáférhetsz olyan mély belátásokhoz, amelyek hosszú távon segítenek. Íme, három fő előnye a megjegyzések adatelemzésben való használatának:

  • A megjegyzések segítenek választ adni a legfontosabb kérdésekre, és kulcsfontosságú üzleti ismereteket nyújtanak azáltal, hogy növeli a problémamegoldási sebességet és időt takarít meg.

  • Az adatok könnyebben megragadhatók a megjegyzésekkel.

  • A megjegyzések segítik a csapattagokat az események és körülmények emlékezésében és nyomon követésében.


Tehát alapvetően a megjegyzések nem adnak statisztikai értéket a megtekintett adatokhoz. Nem tájékoztatják Önt arról, hogy mennyi változás történt a webhelyén, vagy mennyi dolog történt egy adott napon. Ezek azonban létfontosságú kontextust biztosítanak az adatok értékeléséhez. Segíthetnek Önnek abban, hogy meghatározza cselekedeteinek, valamint más szereplők cselekedeteinek valószínű következményeit. A megjegyzések segítenek kitalálni, miért vannak csúcsok és mélypontok a forgalomban. Mivel egy bizonyos dátumhoz kapcsolják össze az eseményeket és tevékenységeket, segíthetnek megérteni, miért viselkednek másképp a látogatói.


Ha meg szeretné tekinteni a megjegyzéseit a Google Analytics szolgáltatásban, lépjen az Adminisztrálás oldalra. Válasszon egy Google Analytics nézetet. Ezután lépjen a megjegyzések részhez. Mindig hozzáférhet a mások által létrehozott kommentárokhoz megosztott, a sajátjait pedig privát láthatósággal.

Megjegyzések hozzáadása a Google Analytics szolgáltatásban

A megjegyzések hozzáadása a Google Analytics szolgáltatásban viszonylag egyszerű, ez a Google módszere (tovább olvassa el a kiemelt opciók megtekintéséhez). Ha megjegyzést szeretne beilleszteni adatai közé, kövesse az alábbi lépéseket:

  • Jelentkezzen be a Google Analytics szolgáltatásba.

  • Nyissa meg a jelentést (amelynek várhatóan van idővonala).

  • Kattintson az idővonal alatti kis szürke fülre.

Add annotation

  • Kattintson az „+ Új megjegyzés létrehozása” elemre.

Create new annotation in Universal Analytics

  • Válassza ki a dátumot, amelyhez hozzá szeretné rendelni a megjegyzést

  • Mellékelje a jegyzetét.

Add your text to the annotation

  • Válassza ki a kommentár láthatóságát a Privát és a Nyilvános között. Az „Olvasás és elemzés” hozzáféréssel rendelkező felhasználók csak privát kommentárokat hozhatnak létre.

  • Mentse el a bejegyzést.


annotation icon
this is your annotation

Vegye figyelembe azt is, hogy ha a Crystal Ball analitikai annotációs eszközt használja, a folyamat hasonló, de még jobb lesz a Chrome-bővítményhez mellékelt automatikus kommentárral. Nem kell manuálisan újításokat beállítania az adatokban. Az automatizálási funkció gyorssá, gazdagabbá és részletesebbé teszi a kommentárokat, és mindig megbízhat az összegyűjtött információkban. Tehát akár Universal Analytics, akár Google Analytics 4-et használ, a Crystal Ball annotációs eszköz tökéletesen működik.


Megjegyzések hozzáadása a Google Analytics 4-ben (GA4)

A GA4-előfizetések száma növekszik, mivel sok marketingszakember és elemző migrál. Ahogy a bejegyzés elején említettük, az új Google Analytics 4 nem tartalmaz megjegyzéseket. De van mód ennek elkerülésére, ha nem tudja megtenni az adatok megjegyzése nélkül. A Crystal Ball annotációs eszközt beszerezheti a Chrome áruházból, és telepítheti a bővítményt. A jó hír az, hogy nem kell elveszítenie az összes megjegyzést az UA tulajdonában. Ehelyett közvetlenül importálhatja őket az új GA4-adatokba. A következőképpen adhat hozzá megjegyzéseket a Google Analytics 4-ben a Crystal Ball adatelemző megjegyzések eszközzel:

  • Töltse le a bővítményt a Google Chrome-ból. Telepítse és engedélyezze.

  • Lesz egy irányítópult, ahol az összes elérhető funkciót használhatja a megjegyzésekhez.

  • Nyissa meg, kattintson a „Kézi hozzáadása” gombra a megjegyzések manuális hozzáadásához.


  • Adja meg a nyomon követni kívánt eseményre vagy tevékenységre vonatkozó információkat (név, esemény neve és leírása).

GA annotation insert your description

  • A grafikonon kattintson a piros pontra a kommentár megnyitásához.

Google Analytics 4 annotation

  • Működik a Universal Analyticsen és a GA4-en is

Google Analytics annotation (Universal Analytics)

  • A „CSV-feltöltés” ​​funkció segítségével régi kommentárokat is feltölthet. Másolja a régi megjegyzéseket egy Excel fájlba, és töltse fel őket. Kattintson a „fájl kiválasztása” gombra, és csatolja a megjegyzéseket tartalmazó Excel dokumentumot.

Upload CSV list annotations to Google Analytics

  • Ez a Chrome-bővítmény lehetővé teszi, hogy engedélyezze az automatikus kommentárokat a webhelyét érintő események és tevékenységek nyomon követéséhez és megjegyzésekhez. Az irányítópulton kattintson az „Automatizálás” elemre, és aktiválja vagy deaktiválja a felsorolt ​​esemény automatikus megjegyzéseit.

Automate Google Analytics Annotation

  • Az adatelemzést más eszközökkel is integrálhatja a kommentárok javítása érdekében. Ez segíthet abban, hogy több és jobb betekintést nyerjen webhelye tevékenységeibe és teljesítményébe. Kattintson az „Integrációk” elemre, és azonnal kövesse.

Integrate Google Analytics annotations with tools

Megjegyzések a Google Analytics 4-ben

Azok, akik értik az Analytics értékét, egyetértenek abban, hogy ennek beépítése a szervezetükbe követelmény. Sok kis és nagy vállalkozás a Google Analytics szolgáltatásra támaszkodik, hogy jobban megértse fogyasztói preferenciáit, és jobb felhasználói élményt biztosítson. Másképpen fogalmazva, a vállalkozások kezdik megérteni, milyen értékkel kell személyre szabott ügyfélkapcsolatokat és preferenciákat kialakítani az ügyfelek jobb kiszolgálása érdekében. Cégek és szervezetek milliói csatlakoznak az internethez, hogy jobb és hatékonyabb ügyfél- és ügyfélszolgálatot nyújtsanak. A digitális analitikai megoldások még fontosabbá válnak, mivel jelentős összeget költenek a nagyobb közönség számára történő marketingre és a jobb vállalati élmény megteremtésére.


A korábban elérhető elemzőeszközök ellenére új minták és fejlesztések kerülnek felszínre, ami arra utal, hogy a jelenlegi elemzőeszközök elavultak lehetnek. A fogyasztói magatartás és az adatvédelmi irányelvek például drámaian megváltoztak az évek során. Ennek eredményeként valószínűleg hatással lesznek az iparági szabályokra és szabványokra, ami a jelenlegi eszközöket nem hatékony és lassúvá teszi. A Forrester Consulting közvélemény-kutatása szerint a marketingvállalkozások és a marketingesek kiemelten fontosnak tartják analitikai megoldásaik fejlesztését. Ennek egyik oka, hogy jelenlegi megoldásaik nem adnak teljes körű fogyasztói adatokat, így nehezebb a nagyobb betekintést nyerni.


A Google Analytics 4 a fenti tényezők hatására jelent meg. Ez a Google Analytics azonban kifinomultabb, és az Alkalmazás + internetes tulajdonra épül, amely nemrég jelent meg bétaverzióban. Ezenkívül az új verzió olyan fejlesztéseket is tartalmaz, amelyek túlmutatnak a Universal Analytics rendszerén.


A Crystal Ball Data Analytics Annotation Tool egyéb szolgáltatásai

Kiváló értékeléseket kaptunk erről a Chrome-bővítményről. Jelenleg a Google Analytics 4 megjegyzéseinek eszköze. Sokat segített, és örülünk, hogy a felhasználók jobban megértik és jobban betekintést nyernek jelentéseikbe. A kértnél azonban az eszköz továbbfejlesztett annotációs funkciókat kínál, amelyek általában továbbra is megkönnyítik az adatok jelentését és a betekintések gyűjtését.

  • Automatikusan hozzáadhat megjegyzéseket.

  • Tájékoztatást kaphat levelében a webhely változásairól, hírértesítésekről, sajtóközleményekről, ünnepekről stb.

  • Töltsd fel GA4-jelentéseidet tömeges megjegyzésekkel.

  • Másolja ki és töltse fel régi kommentárjait az UA-ból az új GA 4-tulajdonba CSV-feltöltéssel.

  • Az eszköz segítségével integrálhatja Google Analytics-tulajdonát más marketingeszközökkel, mint például a Google Ads, a Trello, a Slack, a Mailchimp stb.


Mikor kell megjegyzéseket hozzáadni

A megjegyzések kiváló módja annak, hogy a jelentésben megjelölje a releváns dátumokat. Hozzon létre megjegyzéseket minden olyan módosításhoz, amely befolyásolhatja adatait, mivel kontextust biztosítanak. Például megjegyzést kell adni mindenhez, ami a forgalom növekedését vagy csökkenését okozza. Általában a megjegyzésekkel a következőket jelölheti meg:

  • Elküldött vagy elindított e-mail kampányok

  • Offline hirdetés szélesebb közönség számára

  • Weboldal változtatások, beleértve az újratervezett webhelyet vagy a nagy mennyiségű tartalom bevezetését

  • Digitális reklámkampányok

  • Események és ünnepek

  • Weboldal meghibásodások és szerverproblémák

  • Minden olyan eseményről tevékenységre, amely hatással lehet vállalkozására


Végső megjegyzések

Reméljük, hogy ez a bejegyzés mindent elmagyaráz, amit a Google Analytics megjegyzéseiről tudnia kell? A megjegyzések fontosak, és sokat segítenek az elemzésben. És nem számít, hogy továbbra is a Universal Analytics szolgáltatást használja, vagy már áttelepült a Google Analytics 4-re, a Crystal Ball annotációs eszközzel továbbra is jegyezhet. Ez egy nagyszerű alternatíva az UA kommentárokhoz, és hasznos lehet a GA4 megjegyzéseknél is. Dolgozunk az annotációs eszköz fejlesztésén, hogy extra funkciókkal rendelkezzünk a még jobb használat érdekében.

Nyugodtan írja le véleményét, és ne felejtsen el később megnézni további bejegyzéseket.

10 views
bottom of page