top of page
Search
  • Writer's pictureCrystal Ball

Tot ce trebuie să știți despre adăugarea adnotărilor Google Analytics


Ce sunt adnotările Google Analytics? Cum funcționează adnotările pentru Analytics? Cum adăugați adnotări în Universal Analytics, Google Analytics 4 și Google Ads? Unde este opțiunea de a adăuga adnotări în GA4? Cum să importați adnotările Universal Analytics?


Google Analytics este cea mai eficientă platformă de marketing. Cu toate acestea, pentru a-l folosi eficient și productiv depinde de cât de vast sunteți cu funcțiile disponibile pe platformă. Desigur, componentele sunt adăugate pentru a vă ajuta cu analiza. Dar nu orice agent de marketing sau analist poate valorifica toate aceste caracteristici, ceea ce face ca munca să pară dificilă. Acest lucru nu trebuie să fie. Există mai multe instrumente pe care le puteți folosi pentru a vă îmbunătăți raportarea datelor. Unul dintre ele este instrumentul de adnotări.


Această postare va analiza ce sunt adnotările și cum pot fi utilizate în Google Analytics. În plus, vă vom explica cum vă puteți adnota datele folosind un instrument de adnotări automate. Nu mai este o știre că funcția de adnotări nu este activată în Google Analytics 4. Deci, dacă migrați la Google Analytics 4, trebuie să știți cum să adăugați adnotări. Există un instrument care poate ajuta cu asta și vom vorbi despre el aici. Am făcut această postare pentru a le arăta utilizatorilor cum să adauge adnotări în Google Analytics. Dar mai întâi, ce înseamnă adnotările și cum funcționează ele pe Google Analytics?



Adnotări în Google Analytics

Unul dintre instrumentele Google Analytics mai puțin cunoscute este adnotarea. Este, totuși, o datorie critică și valoroasă pentru fiecare agent de marketing. Adnotările sunt un instrument care vă poate ajuta să rămâneți la curent cu orice situație care v-ar putea afecta marketingul. În plus, vă ajută să urmăriți Google Analytics, permițându-vă să faceți note publice sau private pe grafic. Vă dați seama că o simplă adnotare pe graficul timpului vă poate economisi ore de gândire excesivă și stres cu privire la decodarea datelor?


Orice utilizator cu acces la un profil Google Analytics poate lăsa note partajate sau private direct pe graficul de peste timp folosind adnotări. Folosind principiul aducerii de inteligență la date, puteți capta inteligența locală a companiei dvs., care este cea mai scumpă și mai ușor de pierdut resursa dintre toate. Importanța adnotărilor în datele dvs. nu poate fi subliniată prea mult. Veți avea acces la informații profunde care vă vor ajuta pe termen lung. Iată trei avantaje majore ale utilizării adnotărilor pentru analiza datelor:

  • Adnotările vă ajută să oferiți răspunsuri la cele mai importante întrebări și să furnizați cunoștințe cheie de afaceri prin creșterea vitezei de rezolvare a problemelor și economisind timp.

  • Datele sunt mai ușor de înțeles cu adnotări.

  • Adnotările ajută membrii echipei să-și amintească și să țină evidența evenimentelor și condițiilor.

Deci, practic, adnotările nu adaugă valoare statistică datelor pe care le vizualizați. Nu vă informează cât de mult s-a schimbat pe site-ul dvs. sau câte lucruri s-au întâmplat într-o anumită zi. Ele, totuși, oferă un context vital pentru a vă evalua datele. Ele vă pot ajuta să determinați consecințele probabile ale acțiunilor dvs., precum și acțiunilor altor actori. Adnotările vă ajută să vă dați seama de ce există vârfuri și depresuriri în trafic. Deoarece conectează evenimente și activități cu o anumită dată, vă pot ajuta să înțelegeți de ce vizitatorii dvs. acționează diferit.


Pentru a vedea adnotările pe Google Analytics, navigați la Administrator. Alegeți o vizualizare Google Analytics. Apoi, accesați secțiunea de adnotări. Puteți accesa oricând adnotările create de alții cu vizibilitate partajată și ale dvs. cu vizibilitate privată.


Cum să adăugați adnotări în Google Analytics

Adăugarea de adnotări în Google Analytics este relativ ușoară, acesta este modul Google (continuați să citiți pentru a vedea opțiunile prezentate). Pentru a include o adnotare în datele dvs., urmați pașii de mai jos:

  • Conectați-vă la Google Analytics.

  • Accesați raportul (care este de așteptat să aibă o cronologie).

  • Faceți clic pe fila mică gri de sub cronologia.

Add annotation

  • Faceți clic pe „+ Creați o nouă adnotare”.

Create new annotation in Universal Analytics

  • Selectați o dată pentru care doriți să alocați adnotarea

  • Includeți nota dvs.

Add your text to the annotation

  • Alegeți vizibilitatea adnotării între Privat și Public. Utilizatorii cu acces „Citește și analizează” pot crea doar adnotări private.

  • Salvează-ți intrarea.


annotation icon
this is your annotation

De asemenea, rețineți că, dacă utilizați instrumentul de adnotare de analiză Crystal Ball, procesul este similar, dar devine și mai bun cu adnotarea automată care vine cu extensia Chrome. Nu trebuie să configurați manual inovații în datele dvs. Caracteristica de automatizare face adnotările rapide, îmbogățite, detaliate și puteți avea întotdeauna încredere în informațiile pe care le adunați. Deci, indiferent dacă utilizați Universal Analytics sau Google Analytics 4, instrumentul de adnotare Crystal Ball funcționează perfect.


Cum să adăugați adnotări în Google Analytics 4 (GA4)

Abonamentul la GA4 crește pe măsură ce mulți agenți de marketing și analiști migrează. După cum am spus la începutul acestei postări, noul Google Analytics 4 nu are adnotări incluse. Dar există o modalitate prin care poți evita acest lucru dacă nu o poți face fără adnotarea datelor. Puteți obține instrumentul de adnotare Crystal Ball din magazinul Chrome și puteți instala extensia. Vestea bună este că nu trebuie să vă pierdeți toate adnotările din proprietatea dvs. UA. În schimb, le puteți importa direct în noile date GA4. Iată cum să adăugați adnotări în Google Analytics 4 utilizând instrumentul de adnotări de analiză a datelor Crystal Ball:

  • Descărcați extensia de pe Google Chrome. Instalați și activați.

  • Veți avea un tablou de bord unde puteți utiliza toate funcțiile disponibile pentru adnotări.

  • Deschideți, faceți clic pe „Adăugați manual” pentru a adăuga manual adnotări.


  • Includeți informațiile despre evenimentul sau activitatea pe care doriți să o urmăriți (nume, numele evenimentului și descriere).

GA annotation insert your description

  • Pe graficul dvs., faceți clic pe punctul roșu pentru a deschide adnotarea.

Google Analytics 4 annotation

  • De asemenea, funcționează la Universal Analytics și GA4

Google Analytics annotation (Universal Analytics)

  • De asemenea, puteți încărca adnotări vechi folosind funcția „Încărcare CSV”. Copiați vechile adnotări într-un fișier Excel și încărcați-le. Faceți clic pe „alegeți fișierul” și atașați documentul Excel care conține adnotările dvs.

Upload CSV list annotations to Google Analytics

  • Această extensie Chrome vă permite să activați adnotarea automată pentru a urmări și adnota evenimentele și activitățile care vă afectează site-ul web. Pe tabloul de bord, faceți clic pe „Automatizare” și activați sau dezactivați adnotările automate pentru evenimentul listat.

Automate Google Analytics Annotation

  • De asemenea, puteți integra analiza datelor cu alte instrumente pentru a vă îmbunătăți adnotările. Acest lucru vă poate ajuta să culegeți mai multe și mai bune informații despre activitățile și performanța site-ului dvs. web. Faceți clic pe „Integrații” și urmați prompt.

Integrate Google Analytics annotations with tools

Adnotări în Google Analytics 4

Cei care înțeleg valoarea Analytics vor fi de acord că includerea acestuia în organizația lor este o cerință. Multe companii, mari și mici, se bazează pe Google Analytics pentru a înțelege mai bine preferințele consumatorilor și pentru a oferi clienților o experiență mai bună. Cu alte cuvinte, companiile încep să înțeleagă valoarea dezvoltării de relații personalizate cu clienții și preferințe pentru a servi mai bine clienții. Milioane de companii și organizații merg online pentru a oferi clienților și clienților servicii mai bune și mai eficiente. Soluțiile de analiză digitală vor deveni și mai importante pe măsură ce cheltuiesc o sumă semnificativă de bani pentru marketing către un public mai larg și pentru a stabili o experiență mai bună a companiei.


În ciuda instrumentelor de analiză accesibile anterior, unele modele și dezvoltări noi ies la suprafață, ceea ce indică faptul că instrumentele de analiză actuale pot fi învechite. Comportamentul consumatorilor și politicile de confidențialitate, de exemplu, s-au schimbat dramatic de-a lungul anilor. Ca rezultat, este posibil ca acestea să afecteze regulile și standardele industriei, făcând instrumentele actuale ineficiente și lente. Potrivit unui sondaj Forrester Consulting, companiile de marketing și agenții de marketing acordă o prioritate ridicată îmbunătățirii soluțiilor lor de analiză. Un motiv pentru aceasta este că soluțiile lor actuale nu le oferă date complete despre consumatori, ceea ce face mai dificilă obținerea unor perspective mai mari.


Google Analytics 4 a fost lansat ca urmare a factorilor de mai sus. Cu toate acestea, acest Google Analytics este mai sofisticat și este construit pe proprietatea App + Web, care tocmai a fost lansată în versiune beta. În plus, noua versiune are îmbunătățiri care o duc dincolo de Universal Analytics.


Alte caracteristici ale instrumentului de adnotare Crystal Ball Data Analytics

Am primit recenzii excelente despre această extensie Chrome. În prezent, instrumentul de adnotări pentru Google Analytics 4. A ajutat foarte mult și suntem fericiți că utilizatorii înțeleg acum o mai bună perspectivă asupra rapoartelor lor. Dar, mai mult decât ceea ce s-a cerut, instrumentul oferă funcții de adnotare îmbunătățite care, în general, continuă să ușureze raportarea datelor și colectarea de informații.

  • Puteți adăuga automat adnotări.

  • Primiți informații în e-mail despre modificările site-ului web, alerte de știri, comunicate de presă, sărbători etc.

  • Îmbunătățiți-vă rapoartele GA4 prin adnotări în bloc.

  • Copiați și încărcați vechile adnotări din UA pe noua dvs. proprietate GA 4 prin încărcare CSV.

  • Puteți folosi instrumentul pentru a integra proprietatea dvs. Google Analytics cu alte instrumente de marketing precum Google Ads, Trello, Slack, Mailchimp etc.

Când să adăugați adnotări

Adnotările sunt o modalitate excelentă de a marca orice date relevante în raportul dvs. Creați adnotări pentru orice modificări care vă pot influența datele, deoarece oferă context. De exemplu, o adnotare ar trebui adăugată la orice determină o creștere sau o scădere a traficului. În general, puteți utiliza adnotări pentru a marca următoarele:

  • Campaniile de e-mail pe care le-ați trimis sau lansat

  • Anunț offline pentru un public mai larg

  • Modificări ale site-ului web, inclusiv site-ul web reproiectat sau introducerea de conținut de volum mare

  • Campanii de publicitate digitală

  • Evenimente și sărbători

  • Defecțiuni ale site-ului și probleme cu serverul

  • Orice eveniment la activitate care vă poate afecta afacerea

Note finale

Sperăm că această postare a explicat tot ce trebuie să știți despre adnotările Google Analytics? Adnotările sunt importante și funcționează foarte mult în analiza dvs. Și nu contează dacă încă utilizați Universal Analytics sau ați migrat deja la Google Analytics 4, puteți în continuare să adnotați folosind instrumentul de adnotare Crystal Ball. Este o alternativă excelentă pentru adnotările în UA și poate fi utilă și pentru adnotările GA4. Lucrăm la îmbunătățirea instrumentului de adnotări pentru a avea funcții suplimentare pentru o utilizare și mai bună.

Simțiți-vă liber să renunțați la recenzia dvs. și nu uitați să verificați mai târziu pentru mai multe postări.

7 views
bottom of page