top of page
Search
  • Writer's pictureCrystal Ball

Viskas, ką reikia žinoti apie „Google Analytics“ komentarų pridėjimą


Kas yra „Google Analytics“ komentarai? Kaip komentarai veikia sistemoje „Analytics“? Kaip pridėti komentarų „Universal Analytics“, „Google Analytics 4“ ir „Google Ads“? Kur yra galimybė pridėti komentarų GA4? Kaip importuoti „Universal Analytics“ komentarus?


Google Analytics yra pati efektyviausia rinkodaros platforma. Tačiau, norint jį naudoti efektyviai ir produktyviai, priklauso nuo to, kiek platų turite platformoje esančių funkcijų. Žinoma, komponentai pridedami, kad padėtų jums atlikti analizę. Tačiau ne kiekvienas rinkodaros specialistas ar analitikas gali panaudoti visas šias funkcijas, todėl darbas atrodo sudėtingas. Tai neturi būti. Yra keletas įrankių, kuriuos galite naudoti norėdami pagerinti duomenų ataskaitų teikimą. Vienas iš jų yra anotacijų įrankis.


Šiame įraše bus paaiškinta, kas yra komentarai ir kaip juos galima naudoti „Google Analytics“. Be to, paaiškinsime, kaip galite komentuoti savo duomenis naudodami automatinių komentarų įrankį. Ne naujiena, kad komentarų funkcija neįjungta Google Analytics 4. Taigi, jei pereinate prie Google Analytics 4, turite žinoti, kaip pridėti komentarus. Yra įrankis, kuris gali padėti, ir mes apie tai kalbėsime čia. Šį įrašą sukūrėme norėdami parodyti naudotojams, kaip pridėti komentarų sistemoje „Google Analytics“. Bet pirmiausia, ką reiškia komentarai ir kaip jie veikia „Google Analytics“?



Komentarai Google Analytics

Vienas iš mažiau žinomų Google Analytics įrankių yra anotacija. Tačiau tai yra svarbi ir vertinga kiekvieno rinkodaros specialisto pareiga. Komentarai – tai įrankis, galintis padėti neatsilikti nuo bet kokios situacijos, galinčios turėti įtakos jūsų rinkodarai. Be to, jie padeda jums sekti „Google Analytics“, nes grafike galite daryti viešas arba privačias pastabas. Ar suprantate, kad paprastas komentaras laiko grafike gali sutaupyti valandų per daug mąstyti ir sutaupyti streso dėl duomenų dekodavimo?


Bet kuris naudotojas, turintis prieigą prie „Google Analytics“ profilio, naudodamas komentarus, gali palikti bendrinamas arba privačias pastabas tiesiogiai laiko diagramoje. Naudodami žvalgybos principą, galite užfiksuoti savo įmonės vietinę žvalgybinę informaciją, kuri yra brangiausias ir lengviausiai prarandamas išteklius. Negalima per daug pabrėžti anotacijų svarbos jūsų duomenyse. Turėsite prieigą prie gilių įžvalgų, kurios padės jums ilgainiui. Štai trys pagrindiniai komentarų naudojimo duomenų analizėje pranašumai:

  • Anotacijos padeda pateikti atsakymus į svarbiausias užklausas ir suteikia pagrindinių verslo žinių, nes padidina problemų sprendimo greitį ir taupo laiką.

  • Duomenis lengviau suvokti naudojant anotacijas.

  • Anotacijos padeda komandos nariams atsiminti ir sekti įvykius bei sąlygas.

Taigi iš esmės komentarai neprideda statistinės vertės jūsų žiūrimiems duomenims. Jie neinformuoja jūsų, kiek pasikeitė jūsų svetainė arba kiek dalykų įvyko per tam tikrą dieną. Tačiau jie suteikia gyvybiškai svarbią aplinką, pagal kurią galima įvertinti jūsų duomenis. Jie gali padėti jums nustatyti galimas jūsų veiksmų pasekmes, taip pat kitų veikėjų veiksmus. Komentarai padeda išsiaiškinti, kodėl yra eismo smailės ir smailės. Kadangi jie susieja tam tikros datos įvykius ir veiklą, jie gali padėti suprasti, kodėl lankytojai elgiasi kitaip.


Jei norite peržiūrėti komentarus sistemoje „Google Analytics“, eikite į „Administratorius“. Pasirinkite „Google Analytics“ rodinį. Tada eikite į anotacijų skyrių. Visada galite pasiekti kitų sukurtus komentarus su bendru matomumu, o savo – privatų.


Kaip pridėti komentarų „Google Analytics“.

Pridėti komentarus „Google Analytics“ yra gana paprasta, tai yra „Google“ būdas (skaitykite toliau, kad pamatytumėte siūlomas parinktis). Norėdami į duomenis įtraukti komentarą, atlikite toliau nurodytus veiksmus:

  • Prisijunkite prie savo Google Analytics.

  • Eikite į ataskaitą (kurioje turėtų būti laiko juosta).

  • Spustelėkite mažą pilką skirtuką po laiko juosta.

Add annotation

  • Spustelėkite „+ Sukurti naują komentarą“.

Create new annotation in Universal Analytics

  • Pasirinkite datą, kuriai norite priskirti anotaciją

  • Įtraukite savo pastabą.

Add your text to the annotation

  • Pasirinkite komentaro matomumą tarp privataus ir viešo. Vartotojai, turintys prieigą „Skaityti ir analizuoti“, gali kurti tik privačius komentarus.

  • Išsaugokite savo įrašą.


annotation icon
this is your annotation

Taip pat atminkite, kad jei naudojate „Crystal Ball“ analizės anotacijų įrankį, procesas yra panašus, tačiau jis tampa dar geresnis naudojant automatinį komentarą, kuris pateikiamas kartu su „Chrome“ plėtiniu. Jums nereikia rankiniu būdu nustatyti duomenų naujovių. Naudojant automatizavimo funkciją komentarai yra greiti, papildomi, išsamesni ir visada galite pasitikėti surinktomis įžvalgomis. Taigi, nesvarbu, ar naudojate „Universal Analytics“, ar „Google Analytics 4“, „Crystal Ball“ anotavimo įrankis veikia puikiai.


Kaip pridėti komentarų „Google Analytics 4“ (GA4)

GA4 prenumerata didėja, nes daugelis rinkodaros specialistų ir analitikų migruoja. Kaip minėjome šio įrašo pradžioje, naujojoje „Google Analytics 4“ nėra komentarų. Tačiau yra būdas tai padaryti, jei negalite to padaryti nepateikę savo duomenų komentarų. „Crystal Ball“ komentarų įrankį galite įsigyti „Chrome“ parduotuvėje ir įdiegti plėtinį. Geros naujienos yra tai, kad jūs neturite prarasti visų savo UA nuosavybės komentarų. Vietoj to galite importuoti juos tiesiai į naujus GA4 duomenis. Štai kaip pridėti komentarų sistemoje „Google Analytics 4“ naudojant „Crystal Ball“ duomenų analizės komentarų įrankį:

  • Atsisiųskite plėtinį iš „Google Chrome“. Įdiekite ir įgalinkite.

  • Turėsite prietaisų skydelį, kuriame galėsite naudoti visas galimas komentarų funkcijas.

  • Atidarykite, spustelėkite „Pridėti vadovą“, kad pridėtumėte komentarus rankiniu būdu.


  • Įtraukite informaciją apie įvykį arba veiklą, kurią norite stebėti (pavadinimą, įvykio pavadinimą ir aprašą).

GA annotation insert your description

  • Diagramoje spustelėkite raudoną tašką, kad atidarytumėte komentarą.

Google Analytics 4 annotation

  • Jis taip pat veikia „Universal Analytics“ ir GA4

Google Analytics annotation (Universal Analytics)

  • Taip pat galite įkelti senus komentarus naudodami „CSV įkėlimo“ funkciją. Nukopijuokite senus komentarus į „Excel“ failą ir įkelkite juos. Spustelėkite „pasirinkti failą“ ir pridėkite „Excel“ dokumentą, kuriame yra jūsų komentarai.

Upload CSV list annotations to Google Analytics

  • Šis „Chrome“ plėtinys leidžia įgalinti automatinį komentarą, kad būtų galima stebėti ir komentuoti įvykius ir veiklą, turinčią įtakos jūsų svetainei. Informacijos suvestinėje spustelėkite „Automatizacija“ ir suaktyvinkite arba išjunkite automatinius pateikto įvykio komentarus.

Automate Google Analytics Annotation

  • Taip pat galite integruoti duomenų analizę su kitais įrankiais, kad pagerintumėte komentarus. Tai gali padėti surinkti daugiau ir geresnių įžvalgų apie savo svetainės veiklą ir našumą. Spustelėkite „Integracijos“ ir nedelsdami vykdykite.

Integrate Google Analytics annotations with tools

Komentarai „Google Analytics 4“

Tie, kurie supranta „Analytics“ vertę, sutiks, kad būtina įtraukti ją į savo organizaciją. Daugelis didelių ir mažų įmonių pasitiki „Google Analytics“, kad geriau suprastų savo vartotojų pageidavimus ir suteiktų geresnę klientų patirtį. Kitaip tariant, įmonės pradeda suvokti pritaikytų santykių su klientais kūrimo vertę ir pageidavimus, kad geriau aptarnautų klientus. Milijonai įmonių ir organizacijų prisijungia prie interneto, kad teiktų geresnę ir efektyvesnę klientų ir klientų aptarnavimo paslaugą. Skaitmeninės analizės sprendimai taps dar svarbesni, nes jie išleidžia nemažą pinigų sumą rinkodarai didesnei auditorijai ir geresnės įmonės patirties kūrimui.


Nepaisant anksčiau prieinamų analizės įrankių, atsiranda naujų modelių ir patobulinimų, o tai rodo, kad dabartiniai analizės įrankiai gali būti pasenę. Pavyzdžiui, vartotojų elgesys ir privatumo politika bėgant metams labai pasikeitė. Dėl to jie gali turėti įtakos pramonės taisyklėms ir standartams, todėl dabartinės priemonės taps neveiksmingos ir lėtos. Remiantis „Forrester Consulting“ apklausa, rinkodaros įmonės ir rinkodaros specialistai teikia didelį prioritetą savo analizės sprendimų tobulinimui. Viena iš priežasčių yra ta, kad jų dabartiniai sprendimai nepateikia jiems išsamių vartotojų duomenų, todėl sunku gauti didesnes įžvalgas.


„Google Analytics 4“ buvo išleista dėl anksčiau nurodytų veiksnių. Tačiau ši „Google Analytics“ yra sudėtingesnė ir sukurta remiantis programos ir žiniatinklio nuosavybe, kuri ką tik buvo išleista beta versija. Be to, naujojoje versijoje yra patobulinimų, kurie pranoksta „Universal Analytics“.


Kitos „Crystal Ball“ duomenų analizės anotacijos įrankio funkcijos

Gavome puikių atsiliepimų apie šį „Chrome“ plėtinį. Šiuo metu „Google Analytics 4“ komentarų įrankis. Tai labai padėjo, todėl džiaugiamės, kad vartotojai dabar geriau supranta savo ataskaitas ir gauna įžvalgų. Tačiau, daugiau nei buvo prašoma, įrankis siūlo patobulintas komentarų funkcijas, kurios paprastai ir toliau palengvina duomenų ataskaitų teikimą ir įžvalgų rinkimą.

  • Komentarus galite pridėti automatiškai.

  • Paštu gaukite informaciją apie svetainės pokyčius, naujienas, pranešimus spaudai, šventes ir kt.

  • Papildykite savo GA4 ataskaitas naudodami masinius komentarus.

  • Nukopijuokite ir įkelkite senus komentarus iš UA į naują GA 4 nuosavybę naudodami CSV įkėlimą.

  • Galite naudoti įrankį norėdami integruoti savo „Google Analytics“ nuosavybę su kitais rinkodaros įrankiais, pvz., „Google Ads“, „Trello“, „Slack“, „Mailchimp“ ir kt.

Kada pridėti komentarus

Komentarai yra puikus būdas ataskaitoje pažymėti visas susijusias datas. Kurkite komentarus bet kokiems pakeitimams, kurie gali turėti įtakos jūsų duomenims, nes jie suteikia kontekstą. Pavyzdžiui, komentaras turėtų būti pridėtas prie visko, dėl ko padidėja arba sumažėja srautas. Paprastai komentarus galite naudoti norėdami pažymėti:

  • El. pašto kampanijos, kurias išsiuntėte arba pradėjote

  • Reklama neprisijungus platesnei auditorijai

  • Svetainės pakeitimai, įskaitant pertvarkytą svetainę arba didelės apimties turinio įvedimą

  • Skaitmeninės reklamos kampanijos

  • Renginiai ir šventės

  • Svetainės gedimai ir serverio problemos

  • Bet koks įvykis į veiklą, galintis turėti įtakos jūsų verslui

Baigiamosios pastabos

Ar tikimės, kad šis įrašas paaiškino viską, ką reikia žinoti apie „Google Analytics“ komentarus? Anotacijos yra svarbios ir labai padeda analizuoti. Ir nesvarbu, ar vis dar naudojate „Universal Analytics“, ar jau persikėlėte į „Google Analytics 4“, vis tiek galite komentuoti naudodami „Crystal Ball“ komentarų įrankį. Tai puiki alternatyva komentarams UA, taip pat gali būti naudinga GA4 komentarams. Stengiamės tobulinti komentarų įrankį, kad būtų papildomų funkcijų, kad būtų galima dar geriau jį naudoti.

Nedvejodami palikite savo apžvalgą ir nepamirškite vėliau patikrinti, ar nėra daugiau įrašų.

15 views
bottom of page