top of page
Search
  • Writer's pictureCrystal Ball

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την προσθήκη σχολιασμών του Google Analytics


Τι είναι οι σχολιασμοί του Google Analytics; Πώς λειτουργούν οι σχολιασμοί για το Analytics; Πώς προσθέτετε σχολιασμούς στο Universal Analytics, στο Google Analytics 4 και στο Google Ads; Πού υπάρχει η επιλογή προσθήκης σχολιασμών στο GA4; Πώς να εισαγάγετε τους σχολιασμούς του Universal Analytics;


Το Google Analytics είναι η πιο αποτελεσματική πλατφόρμα μάρκετινγκ. Ωστόσο, για να το χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά και παραγωγικά εξαρτάται από το πόσο μεγάλοι είστε με τις δυνατότητες που είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα. Φυσικά, τα στοιχεία προστίθενται για να σας βοηθήσουν με τα αναλυτικά σας στοιχεία. Αλλά δεν μπορεί κάθε έμπορος ή αναλυτής να αξιοποιήσει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, κάνοντας το έργο να φαίνεται δύσκολο. Αυτό δεν χρειάζεται να είναι. Υπάρχουν πολλά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε την αναφορά δεδομένων σας. Ένα από αυτά είναι το εργαλείο σχολιασμών.


Αυτή η ανάρτηση θα εξετάσει τι είναι οι σχολιασμοί και πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο Google Analytics. Επιπλέον, θα εξηγήσουμε πώς μπορείτε να σχολιάσετε τα δεδομένα σας χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο αυτόματων σχολιασμών. Δεν είναι πλέον είδηση ​​ότι η λειτουργία σχολιασμών δεν είναι ενεργοποιημένη στο Google Analytics 4. Επομένως, εάν κάνετε μετεγκατάσταση στο Google Analytics 4, πρέπει να ξέρετε πώς να προσθέτετε σχολιασμούς. Υπάρχει ένα εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει σε αυτό και θα το συζητήσουμε εδώ. Κάναμε αυτήν την ανάρτηση για να δείξουμε στους χρήστες πώς να προσθέτουν σχολιασμούς στο Google Analytics. Αλλά πρώτα, τι σημαίνουν οι σχολιασμοί και πώς λειτουργούν στο Google Analytics;



Σχολιασμοί στο Google Analytics

Ένα από τα λιγότερο γνωστά εργαλεία του Google Analytics είναι ο σχολιασμός. Είναι, ωστόσο, ένα κρίσιμο και πολύτιμο καθήκον για κάθε έμπορο. Οι σχολιασμοί είναι ένα εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει να παραμένετε στην κορυφή κάθε κατάστασης που θα μπορούσε να επηρεάσει το μάρκετινγκ σας. Επιπλέον, σας βοηθούν να παρακολουθείτε το Google Analytics σας επιτρέποντάς σας να κάνετε δημόσιες ή ιδιωτικές σημειώσεις στο γράφημα. Αντιλαμβάνεστε ότι ένας απλός σχολιασμός στο γράφημα χρόνου μπορεί να σας εξοικονομήσει ώρες υπερβολικής σκέψης και άγχους σχετικά με την αποκωδικοποίηση δεδομένων;


Οποιοσδήποτε χρήστης με πρόσβαση σε ένα προφίλ Google Analytics μπορεί να αφήσει κοινές ή ιδιωτικές σημειώσεις απευθείας στο γράφημα υπερχρονικής χρήσης χρησιμοποιώντας σχολιασμούς. Χρησιμοποιώντας την αρχή της μεταφοράς πληροφοριών στα δεδομένα, μπορείτε να καταγράψετε την τοπική νοημοσύνη της εταιρείας σας, η οποία είναι ο πιο ακριβός και εύκολα χαμένος πόρος από όλους. Η σημασία των σχολιασμών στα δεδομένα σας δεν μπορεί να υπερτονιστεί. Θα έχετε πρόσβαση σε βαθιές γνώσεις που θα σας βοηθήσουν μακροπρόθεσμα. Ακολουθούν τρία σημαντικά οφέλη από τη χρήση σχολιασμών για τα αναλυτικά στοιχεία δεδομένων σας:

  • Οι σχολιασμοί σάς βοηθούν να δίνετε απαντήσεις στα πιο σημαντικά ερωτήματα και παρέχουν βασικές επιχειρηματικές γνώσεις αυξάνοντας την ταχύτητα επίλυσης προβλημάτων και εξοικονομώντας χρόνο.

  • Τα δεδομένα είναι ευκολότερα κατανοητά με σχολιασμούς.

  • Οι σχολιασμοί βοηθούν τα μέλη της ομάδας να θυμούνται και να παρακολουθούν γεγονότα και συνθήκες.


Επομένως, βασικά, οι σχολιασμοί δεν προσθέτουν στατιστική αξία στα δεδομένα που προβάλλετε. Δεν σας ενημερώνουν πόσα άλλαξαν στον ιστότοπό σας ή πόσα πράγματα έχουν συμβεί σε μια δεδομένη ημέρα. Ωστόσο, παρέχουν ζωτικό πλαίσιο για την αξιολόγηση των δεδομένων σας. Μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τις πιθανές συνέπειες των πράξεών σας, καθώς και τις ενέργειες άλλων παραγόντων. Οι σχολιασμοί σάς βοηθούν να καταλάβετε γιατί υπάρχουν κορυφές και ελλείψεις στην κίνηση. Επειδή συνδέουν εκδηλώσεις και δραστηριότητες σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία, μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε γιατί οι επισκέπτες σας ενεργούν διαφορετικά.


Για να δείτε τους σχολιασμούς σας στο Google Analytics, μεταβείτε στο Διαχειριστής. Επιλέξτε μια προβολή Google Analytics. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην ενότητα σχολιασμών. Μπορείτε πάντα να έχετε πρόσβαση στους σχολιασμούς που δημιουργούνται από άλλους με κοινόχρηστη ορατότητα και στους δικούς σας με ιδιωτική ορατότητα.


Πώς να προσθέσετε σχολιασμούς στο Google Analytics

Η προσθήκη σχολιασμών στο Google Analytics είναι σχετικά εύκολη, αυτός είναι ο τρόπος της Google (συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε τις επιλεγμένες επιλογές). Για να συμπεριλάβετε έναν σχολιασμό στα δεδομένα σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Συνδεθείτε στο Google Analytics σας.

  • Μεταβείτε στην αναφορά (η οποία αναμένεται να έχει χρονοδιάγραμμα).

  • Κάντε κλικ στη μικρή γκρι καρτέλα κάτω από τη γραμμή χρόνου.

Add annotation

  • Κάντε κλικ στο «+ Δημιουργία νέου σχολιασμού».

Create new annotation in Universal Analytics

  • Επιλέξτε μια ημερομηνία που θέλετε να εκχωρήσετε τον σχολιασμό

  • Συμπεριλάβετε τη σημείωσή σας.

Add your text to the annotation

  • Επιλέξτε την ορατότητα του σχολιασμού μεταξύ Ιδιωτικού και Δημόσιου. Οι χρήστες με πρόσβαση "Ανάγνωση και ανάλυση" μπορούν να δημιουργήσουν μόνο ιδιωτικούς σχολιασμούς.

  • Αποθηκεύστε την καταχώρισή σας.


annotation icon
this is your annotation

Σημειώστε επίσης ότι εάν χρησιμοποιείτε το εργαλείο σχολιασμού αναλυτικών στοιχείων Crystal Ball, η διαδικασία είναι παρόμοια, αλλά γίνεται ακόμα καλύτερη με τον αυτοματοποιημένο σχολιασμό που συνοδεύει την επέκταση Chrome. Δεν χρειάζεται να ρυθμίσετε με μη αυτόματο τρόπο καινοτομίες στα δεδομένα σας. Η λειτουργία αυτοματισμού κάνει τους σχολιασμούς γρήγορους, εμπλουτισμένους, λεπτομερείς και μπορείτε πάντα να εμπιστεύεστε τις πληροφορίες που συλλέγετε. Επομένως, είτε χρησιμοποιείτε το Universal Analytics είτε το Google Analytics 4, το εργαλείο σχολιασμού Crystal Ball λειτουργεί τέλεια.


Πώς να προσθέσετε σχολιασμούς στο Google Analytics 4 (GA4)

Η συνδρομή στο GA4 αυξάνεται καθώς πολλοί έμποροι και αναλυτές μεταναστεύουν. Όπως είπαμε στην αρχή αυτής της ανάρτησης ότι το νέο Google Analytics 4 δεν περιλαμβάνει σχολιασμούς. Αλλά υπάρχει ένας τρόπος να το αντιμετωπίσετε εάν δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς να σχολιάσετε τα δεδομένα σας. Μπορείτε να λάβετε το εργαλείο σχολιασμού Crystal Ball από το κατάστημα Chrome και να εγκαταστήσετε την επέκταση. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να χάσετε όλους τους σχολιασμούς σας στην ιδιοκτησία UA. Αντίθετα, μπορείτε να τα εισαγάγετε απευθείας στα νέα σας δεδομένα GA4. Δείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε σχολιασμούς στο Google Analytics 4 χρησιμοποιώντας το εργαλείο σχολιασμών ανάλυσης δεδομένων Crystal Ball:

  • Κατεβάστε την επέκταση από το Google Chrome. Εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε.

  • Θα έχετε έναν πίνακα ελέγχου όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις διαθέσιμες λειτουργίες για τους σχολιασμούς σας.

  • Ανοίξτε, κάντε κλικ στο "Προσθήκη εγχειριδίου" για να προσθέσετε σχολιασμούς με μη αυτόματο τρόπο.


  • Συμπεριλάβετε τις πληροφορίες σχετικά με το συμβάν ή τη δραστηριότητα που θέλετε να παρακολουθήσετε (όνομα, όνομα συμβάντος και περιγραφή).

GA annotation insert your description

  • Στο γράφημά σας, κάντε κλικ στην κόκκινη κουκκίδα για να ανοίξετε τον σχολιασμό σας.

Google Analytics 4 annotation

  • Λειτουργεί επίσης στο Universal Analytics και στο GA4

Google Analytics annotation (Universal Analytics)

  • Μπορείτε επίσης να ανεβάσετε παλιούς σχολιασμούς χρησιμοποιώντας τη λειτουργία "Αποστολή CSV". Αντιγράψτε τους παλιούς σας σχολιασμούς σε ένα αρχείο excel και ανεβάστε τους. Κάντε κλικ στο «επιλογή αρχείου» και επισυνάψτε το έγγραφο excel που περιέχει τους σχολιασμούς σας.

Upload CSV list annotations to Google Analytics

  • Αυτή η επέκταση Chrome σάς επιτρέπει να ενεργοποιήσετε τον αυτοματοποιημένο σχολιασμό για την παρακολούθηση και τον σχολιασμό συμβάντων και δραστηριοτήτων που επηρεάζουν τον ιστότοπό σας. Στον πίνακα ελέγχου σας, κάντε κλικ στο "Αυτοματοποίηση" και ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τους αυτοματοποιημένους σχολιασμούς για το συμβάν που παρατίθεται.

Automate Google Analytics Annotation

  • Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε τα αναλυτικά στοιχεία δεδομένων σας με άλλα εργαλεία για να βελτιώσετε τους σχολιασμούς σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να συγκεντρώσετε περισσότερες και καλύτερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες και την απόδοση του ιστότοπού σας. Κάντε κλικ στο "Integrations" και ακολουθήστε αμέσως.

Integrate Google Analytics annotations with tools

Σχολιασμοί στο Google Analytics 4

Όσοι κατανοούν την αξία του Analytics θα συμφωνήσουν ότι η ενσωμάτωσή του στον οργανισμό τους είναι μια απαίτηση. Πολλές επιχειρήσεις, μεγάλες και μικρές, βασίζονται στο Google Analytics για να κατανοήσουν καλύτερα τις προτιμήσεις των καταναλωτών τους και να προσφέρουν καλύτερη εμπειρία στον πελάτη. Για να το θέσω αλλιώς, οι επιχειρήσεις αρχίζουν να αντιλαμβάνονται την αξία της ανάπτυξης προσαρμοσμένων σχέσεων και προτιμήσεων με τους πελάτες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών. Εκατομμύρια εταιρείες και οργανισμοί συνδέονται στο διαδίκτυο για να παρέχουν καλύτερη και πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση πελατών και πελατών. Οι λύσεις ψηφιακής ανάλυσης θα γίνουν ακόμη πιο σημαντικές καθώς ξοδεύουν σημαντικό χρηματικό ποσό για μάρκετινγκ σε μεγαλύτερο κοινό και για τη δημιουργία μιας καλύτερης εταιρικής εμπειρίας.


Παρά τα προηγουμένως προσβάσιμα εργαλεία ανάλυσης, ορισμένα νέα μοτίβα και εξελίξεις εμφανίζονται στην επιφάνεια, υποδεικνύοντας ότι τα τρέχοντα εργαλεία ανάλυσης ενδέχεται να είναι απαρχαιωμένα. Η συμπεριφορά των καταναλωτών και οι πολιτικές απορρήτου, για παράδειγμα, έχουν αλλάξει δραματικά όλα αυτά τα χρόνια. Ως αποτέλεσμα, είναι πιθανό να επηρεάσουν τους κανόνες και τα πρότυπα του κλάδου, καθιστώντας τα υπάρχοντα εργαλεία αναποτελεσματικά και αργά. Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της Forrester Consulting, οι επιχειρήσεις μάρκετινγκ και οι έμποροι δίνουν υψηλή προτεραιότητα στη βελτίωση των λύσεων ανάλυσης τους. Ένας λόγος για αυτό είναι ότι οι παρούσες λύσεις τους δεν τους παρέχουν πλήρη δεδομένα καταναλωτών, καθιστώντας δυσκολότερο να αντλήσουν μεγαλύτερες γνώσεις.


Το Google Analytics 4 κυκλοφόρησε ως αποτέλεσμα των παραπάνω παραγόντων. Ωστόσο, αυτό το Google Analytics είναι πιο εξελιγμένο και είναι χτισμένο στην ιδιοκτησία App + Web, η οποία μόλις κυκλοφόρησε σε έκδοση beta. Επιπλέον, η νέα έκδοση έχει βελτιώσεις που την ξεπερνούν το Universal Analytics.

Άλλα χαρακτηριστικά του Εργαλείου σχολιασμού δεδομένων ανάλυσης κρυστάλλινων σφαιρών

Έχουμε λάβει εξαιρετικές κριτικές σχετικά με αυτήν την επέκταση Chrome. Επί του παρόντος, το εργαλείο σχολιασμών για το Google Analytics 4. Έχει βοηθήσει πάρα πολύ και είμαστε χαρούμενοι που οι χρήστες έχουν τώρα καλύτερη κατανόηση και πληροφορίες σχετικά με τις αναφορές τους. Όμως, περισσότερο από ό,τι ζητήθηκε, το εργαλείο προσφέρει βελτιωμένες λειτουργίες σχολιασμού που γενικά συνεχίζουν να διευκολύνουν την αναφορά δεδομένων και τη συλλογή πληροφοριών.

  • Μπορείτε να προσθέσετε σχολιασμούς αυτόματα.

  • Λάβετε πληροφορίες στην αλληλογραφία σας σχετικά με αλλαγές ιστότοπου, ειδοποιήσεις ειδήσεων, δελτία τύπου, αργίες κ.λπ.

  • Αυξήστε τις αναφορές GA4 μέσω μαζικών σχολιασμών.

  • Αντιγράψτε και ανεβάστε τους παλιούς σας σχολιασμούς από το UA στη νέα σας ιδιοκτησία GA 4 μέσω μεταφόρτωσης CSV.

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο για να ενσωματώσετε την ιδιοκτησία σας στο Google Analytics με άλλα εργαλεία μάρκετινγκ όπως το Google Ads, το Trello, το Slack, το Mailchimp κ.λπ.


Πότε να προσθέσετε σχολιασμούς

Οι σχολιασμοί είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να επισημάνετε τυχόν σχετικές ημερομηνίες στην αναφορά σας. Δημιουργήστε σχολιασμούς για τυχόν τροποποιήσεις που ενδέχεται να επηρεάσουν τα δεδομένα σας, καθώς παρέχουν το πλαίσιο. Για παράδειγμα, ένας σχολιασμός πρέπει να προστίθεται σε οτιδήποτε προκαλεί αύξηση ή μείωση της επισκεψιμότητας. Γενικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχολιασμούς για να επισημάνετε τα ακόλουθα:

  • Καμπάνιες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στείλατε ή ξεκινήσατε

  • Διαφήμιση εκτός σύνδεσης για ευρύτερο κοινό

  • Αλλαγές ιστότοπου, συμπεριλαμβανομένου του επανασχεδιασμένου ιστότοπου ή της εισαγωγής περιεχομένου μεγάλου όγκου

  • Ψηφιακές διαφημιστικές καμπάνιες

  • Εκδηλώσεις και αργίες

  • Βλάβες ιστότοπου και προβλήματα διακομιστή

  • Οποιοδήποτε γεγονός σε δραστηριότητα που μπορεί να επηρεάσει την επιχείρησή σας


Τελικές Σημειώσεις

Ελπίζουμε ότι αυτή η ανάρτηση έχει εξηγήσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους σχολιασμούς του Google Analytics; Οι σχολιασμοί είναι σημαντικοί και λειτουργούν πολύ στην ανάλυσή σας. Και δεν έχει σημασία αν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε το Universal Analytics ή έχετε ήδη μετεγκατασταθεί στο Google Analytics 4, μπορείτε ακόμα να κάνετε σχολιασμούς χρησιμοποιώντας το εργαλείο σχολιασμού Crystal Ball. Είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για τους σχολιασμούς στο UA και μπορεί να είναι χρήσιμος και για τους σχολιασμούς GA4. Εργαζόμαστε για τη βελτίωση του εργαλείου σχολιασμών ώστε να έχουμε επιπλέον λειτουργίες για ακόμα καλύτερη χρήση.

Μη διστάσετε να αφήσετε την κριτική σας και μην ξεχάσετε να ελέγξετε αργότερα για περισσότερες αναρτήσεις.

7 views
bottom of page